fatec600

Voluntariat a Fatec

Sorprèn de forma molt agradable, l'enorme capacitat de reciclatge que tenim totes les persones per fer coses noves i desconegudes, així com l'imprevist descobriment personal d'autèntiques potencialitats, amagades però latents, que la vida laboral no ens ha permès ni conèixer ni realitzar i que afloren si es troba l'estímul necessari. Es una autentica i meravellosa descoberta d'un mateix, del que pot fer de diferent a lo de sempre i gaudir fent-lo.

El voluntariat durant la jubilació és font de vida i alegria, ajuda al manteniment de la salut física i mental, crea un nou grup social d'amics, prestigia a la persona voluntària i li dóna un sentit d'utilitat i de solidaritat que li aporta estabilitat mental i satisfacció amb si mateix.

FATEC ens proposa dedicar part del nostre temps al voluntariat sobre la base d'una formació inicial i la voluntat personal d'assumir les funcions i coneixements corresponents. Podem acordar el nivell de presència, dedicació, activitat a realitzar dintre del ventall que ofereix la Federació, etc. per integrar-nos en un col·lectiu de jubilats ampli, potent, experimentat i consolidat, des de l'any 1983.

La disponibilitat de temps és d'acord amb les possibilitats del voluntari, entenent que la seva dedicació serà regular, activa i compromesa amb el programa al que s'hagi adherit.
Tot i que l'activitat es voluntària i sense compensació econòmica, les despeses que origini seran a càrrec de Fatec.

 

voluntaris

 

Sigui quin sigui el seu perfil de coneixements, professional o personal, Fatec té les portes obertes a que vostè s'incorpori a la nostra organització com a voluntari. En aquests moments, els principals perfils que cerquem són els següents:

 


Salut

El nostre programa "Reanimació cardiopulmonar bàsic" consisteix en un taller a persones interessades en el que es practiquen, ajudats de l'aparellatge mèdic i pràctic necessari, per formar a les persones en cas de trobar-se amb altres persones necessitades d'una recuperació en un moment d'accident cardiopulmonar, trauma, etc.

Convé que les persones voluntàries acceptin una Formació Bàsica de Ressuscitació, que els habiliti per estar en condicions, en casos sempre imprevistos, a casa o al carrer, per atendre a persones en parada cardiorespiratoria i que, ateses al instant, poden ser recuperades fàcilment.

Els equips estan dirigits i coordinats per els metges de Fatec i els tallers es poden realitzar a instituts i col·legis, universitats, casals de gent gran, empreses, etc, de tot el territori català.

 


Relacions amb les escoles

Persones disposades a visitar escoles amb l'objectiu d'establir relacions mútues entre l'alumnat de diferents edats i els propis avis, persones grans amb expertesa humana o professionals d'oficis antics, relators t'historia del barri, ciutat i de la pròpia vida, per aprendre a viure junts i conèixer-se amigablement ambdues generacions.

Es la continuïtat d'un projecte que la Fatec està portant a terme amb el nom "Avi/àvia aporta'ns els teu saber a l'escola". Aquesta activitat s'està desenvolupant tant a Barcelona com a qualsevol lloc del territori català.

 


Visita a residències

Fatec, des de fa anys, té en marxa el projecte denominat "La Residència on a mi m'agradaria anar a viure".

Necessitem persones que puguin fer visites en aquest centres per observar les característiques, estructures i funcionalment que ofereixen. El temps de dedicació de 1 o 2 dies a la setmana. Han de dialogar amb les direccions dels centres. Saber fer escrits per ordinador. No cal preparació especifica, però resulten molt útils aquelles persones que han tingut relació amb residencies, han ates a familiars dependents, assistents socials, cuidadors professionals, infermeres, etc.).

El programa és per tot el territori català.

 


Relacions Internacionals

Persona coneixedora dels idiomes francès i anglès escrits i amb coneixements d'informàtica, per col·laborar amb els treballs de la Plataforma AGE Europa, participar a les seves reunions a Brussel·les en representació de Fatec, en activitats i iniciatives com la redacció dels butlletins periòdics "Flash Fatec als Catalans del Mon", “Flash FATEC” i “CoverAGE” i l'adequada publicació de les notícies internacionals al web de la FATEC. Àrea de Relacions Internacionals.

 


Imatge i Comunicació

Una persona amb coneixements de xarxes socials per dinamitzar Facebook i/o Twitter de les diferents pàgines web de les que disposem.

Una o més persones que cerquin les ofertes per a gent gran que existeixen en el mercat cercant contactes i informació per Internet, telefonar i enviar correus electrònics a les empreses i demanant i actualitzant periòdicament una ofertes per a majors de 55 anys.

 


Acció Social

 • PROJECTE VODAFONE: 15 Voluntaris/ries
  • Persones voluntàries per impartir tallers d'alfabetització digital, preferentment d'ús de smartphones i tauletes, en casals de gent gran de tot el territori de Catalunya.
  • Perfil: Hauran de tenir un bon coneixement de les funcions dels telèfons mòbils i facilitat de comunicació amb persones grans. No importa l'edat que tinguin, només cal motivació per treballar amb gent gran.
  • Àmbit: tota Catalunya.
 • PROJECTE BO SOCIAL: 5 Voluntaris/ries. Necessitem voluntaris per crear un equip que pugui atendre totes les consultes i peticions de tramitació del bo social que ens arriben. Aquest hivern moltes persones grans tenen dificultats serioses per escalfar casa seva i mantenir-hi un mínim confort. A més a més, la reforma del bo social elèctric els hi està posant encara més difícil. Vols ajudar-les? També necessitem persones interessades en fer xerrades sobre eficiència energètica a casals i habitatges socials, orientades a donar estratègies d’estalvi en la despesa energètica.
  • Perfil: Persones amb sensibilitat social i domini de les eines d'ofimàtica a nivell d'usuari.
  • Àmbit: Oficines de FATEC.
 • PROJECTE MENTORIES: 10 Voluntaris/ries
  • Persones voluntàries per acompanyar joves en atur oferint-los suport emocional i en les accions quotidianes per tal que millorin el seu capital competencial, social i emocional i s'incorporin a la vida laboral.
  • Perfil: Experiència en Recursos Humans.
  • Àmbit: Barcelona

 


Tallers de Prevenció de Riscos

Juntament amb el Mossos d'Esquadra, Bombers de la Generalitat, Guàrdia Urbana i Bombers de Barcelona, Fatec desenvolupa el "Taller de Prevenció de Riscos de la Gent Gran" als Casals de Catalunya per tal d'ajudar a conèixer mesures i precaucions de defensa de la persona i de la llar, així com del bosc i medi ambient per tal de millora la qualitat de vida de la persona i la cura de l'entorn.

Es necessita persona per organitzar i coordinar els Tallers amb totes les parts que intervenen (Tutors de Fatec, Mossos, Bombers i Guàrdies, Casals i Entitats, etc), tancar agendes, preparar els actes i acompanyar als ponents.

 


Xarxa Territorial

Les Agrupacions Territorials de Fatec, a tot el territori nacional, tenen la funció de connectar amb els Casals de gent gran del seu àmbit per atendre'ls, seguir la seva activitat i sobretot fer-los arribar tot el que la Federació gestiona, promou i aconsegueix.

L'acció sobre el territori es canalitza a traves de 10 Agrupacions Territorials, complementades per Delegats Comarcals. Les Agrupacions estan formades per un president territorial de Fatec acompanyat de membres de la Junta Directiva.

El Presidents Territorials formen part de la Junta Directiva de Fatec. Els Delegats comarcals formen part de la Junta Territorial. El Delegat Comarcal tindria una missió clara de fer de corretja de transmissió en la doble direcció, de dalt a baix i de baix a dalt.

Plànol de les agrupacions territorials de Fatec:

comarques-2010

En tant que cal acabar de cobrir els llocs de presidents i delegats en algunes Agrupacions, invitem a persones voluntàries de tota Catalunya a que considerin la possibilitat de ingressar a la nostra Federació i des de la seva ciutat o poble, fer aquest servei tant necessari i important per tal de mantenir un contacte regular i amistós amb els Casals i Entitats del seu territori, parlar amb els seus usuari per detectar i trametre a la Junta territorial i a la de la Federació, inquietuds, necessitats, mancances, problemes, interessos, etc. i poder treballar per donar-los solució.

 • És convenient disposar de vehicle propi, de temps per actuar, acceptar haver de desplaçar-se pel territori adjudicat per visitar els casals i entitats de la zona i, sobretot, vocació de servei en l'àmbit de les persones d'edat.
 • Dedicar un primer temps a conèixer Fatec i les seves activitats, objectius, rebre els documents necessaris al respecte i accedir als portals de la Federació.
 • Disposar de correu electrònic i coneixement suficient d'ordinador.
 • Mantenir contactes i reportar amb el responsable de la Xarxa Territorial.
 • Ser rescabalat de les despeses realitzades segons pressupost.

 


Expert en premsa i comunicació

Aquesta Federació necessita una persona experta en comunicació i premsa que col·labori en la preparació i posterior distribució en els mitjans de comunicació de reportatges, documents, notes de premsa, manifestos, articles, controvèrsia, etc, ja sigui a través de llistes de correu electrònic, les pàgines web de Fatec (fatec.cat, socsenior.cat i gentgran.org), Twitter (@CATGentGran i @Fatec), Facebook, etc. És necessari fer arribar a la ciutadania, i en particular a les persones d'edat, el que pensa, estudia, opina, proposa, critica i realitza Fatec sobre tots els temes, àmbits, actuacions de la societat, disposicions governamentals, opinadors i pensadors, i ajudar al canvi d'estereotips negatius sobre la longevitat.

 


 

 


Els anteriors són els perfils que necessitem més urgentment, però qualsevol persona que vulgui col·laborar amb nosaltres serà benvinguda.

 

Cliqui aquí per a contactar amb Fatec

 

o bé truqui al telèfon 932.150.233 (laborables de 9 a 15 hores) per obtenir més informació