Davant la vulneració de drets humans que és va produir ahir a Catalunya, on prop de 900 persones van sortir ferides, la FATEC (Federació d’Associacions de Gent Gran de Catalunya) manifestem que:

  • S’han vulnerat i menyspreat el drets fonamentals de les persones amb una violència totalment desmesurada, per privar d’exercir el dret d’expressar lliurament la opinió en una consulta política a traves de les urnes.
  • No s’ha permès i protegit aquesta llibertat democràtica i s’ha actuat amb una força injustificada i indiscriminada contra la població en general i amb una afectació especial a les persones grans de per si, fràgils i vulnerables.
  • Voldríem deixar clar que les persones, de totes les edats, que ahir vàrem anar, lliurement, als col·legis electorals, mai haguéssim volgut haver de formar com escuts humans per protegir els nostre dret a votar.
  • Les persones grans, tenim criteri propi, amb el seny que ens ha donat l’edat, i com qualsevol, som lliures per poder expressar el nostres sentiments de la única manera que ens proporciona la democràcia.
  • I ara, ens agradaria que algú ens digués com els hi hem d’explicar als nostres nets de perquè el seu avi /avia va prendre mal o està al hospital per voler posar una papereta dins d’una urna.

Per tot això, manifestem la nostra més profunda condemna i la indignació als actes de violència del passat dia 1 d’octubre, i demandem als experts en drets humans de la ONU i de la Comissió Europea que analitzin els fets i es posicionin, al temps que exigim la responsabilitat que pertoca als impulsors i als que han donat suport a aquesta violència no provocada, innecessària i injusta.

La Comissió Permanent

2 d’octubre de 2017