El dia 1 d'octubre es celebra el dia Internacional de les persones grans i des de les Nacions Unides per a la Gent Gran (UNIDOP) han declarat com a tema del 2017 "Intentant el futur: aprofitant els talents, les contribucions i la participació de les persones grans en la societat".

Aquest any es tracta d'estimular i ampliar les contribucions de les persones grans, ja sigui en el si de la família, la comunitat o la societat en general. Buscant el suport a la participació plena i efectiva en la vellesa, d'acord amb els drets, les necessitats i les preferències bàsiques de les persones grans.

El tema d'aquest any subratlla el vincle de buscar els talents i contribucions de les persones grans per aconseguir la implementació de l'Agenda 2030 i el Pla d'Acció Internacional de Madrid sobre l'Envelliment, que actualment està realitzant el seu tercer procés d'avaluació.

Entre el 2015 i el 2030, la dada prevista dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, és que el nombre de persones grans a tot el món augmentarà un 56 %, passant de 901 a més de 1.400 milions. Per tant l’any 2030, el nombre de persones majors de 60 anys superarà el de joves de 15 a 24 anys.

Pensant en un futur on ningú s’ha de quedar enrere, és evident que la necessitat d'aprofitar les contribucions sovint ignorades i poc valorades de les persones grans no només és essencial per seu benestar, sinó també per aconseguir un procés de desenvolupament sostenible.

El tema del 2017 busca explorar mitjans efectius per promoure i enfortir la participació de les persones grans en diversos aspectes de la vida social, cultural, econòmica, cívica i política.
Des de la FATEC, volem animar a totes les persones a adherir-se a aquesta commemoració i fer que les persones grans siguem per un dia veritables protagonistes i centre d'interès per difondre una imatge més positiva de l'envelliment