logofatec petit

Davant les diferents propostes de reivindicacions per aquest 8 de març, des de FATEC, representant els associats als nostres casals i llars de jubilats volem donar suport a tots els actes que s’hi celebraran, per defensar a les que les dones més vulnerables i assenyalem les desigualtats socials a les que estan exposades.

Pensem que en ple segle XXI, de ben segur que és una utopia parlar de la dona treballadora, ja que tots els éssers humans neixen lliures i iguals amb dignitats i drets. Per tant totes les persones, tenen els mateixos drets i llibertats, proclamades en la declaració de la ONU, sense distinció de sexe.

Des de el 1977 i cada 8 de març es celebra a tot el món aquesta diada, i avui és un bon moment per reflexionar sobre els avenços aconseguits i demanar més canvis i celebrar que per la valentia i decisió de moltes dones han jugat un paper clau a l’historia.

A nosaltres ens toca reivindicar sobre tot aquest sector de dones que no han treballat fora de casa, i que en realitat no es jubilen mai per continuar realitzant les seves tasques domèstiques com a mestresses de casa i cuidadores de familiars dependents, com també de tenir cura dels néts. Per tant volem reivindicar un reconeixement aquest grup de dones grans que continuen exercint tasques com a empleades en les seves pròpies llars, amb un treball invisible socialment, però de gran impacte en les famílies beneficiàries. També en denunciem les diverses i odioses discriminacions, en les pensions de les dones.

El fet mateix que es celebri un dia especialment dedicat a la dona, vol dir que, en termes generals, continuen estan discriminades i oprimides de diverses formes, tot i el molt que s'ha avançat en l'aplicació de lleis contra la desigualtat i malgrat els canvis positius de conducta social i individual.

La lluita de la Societat i sobretot de les dones, per un futur sense desigualtats, arribarà a la seva fi, quan d’una manera natural, lògica, encertada i justa es celebri el "Dia Internacional o Mundial de la Persona Humana"

Barcelona, 7 març 2018