x dona treballadoraDes de el 1977 i cada 8 de març es celebra a tot el món el dia internacional de la dona, i va ser l’any passat quan més que mai van sortir moltes dones al carrer en defensa dels seus drets per la igualtat entre homes i dones, tant en la vida social, cultural i laboral. Des de FATEC volem unir-nos a aquestes reivindicacions demanant un reconeixement a les dones grans que han jugat un paper clau en la història amb la lluita dels drets, que per justícia els hi pertoca, i que s’han jubilat amb pensions precàries.

Les dones grans encara que estiguin fora de l’àmbit laboral demanen que se’ls reconegui la tasca que estant fem per ajudar a la família tant en la cura dels nets com de persones dependents. Al temps de que demandem que es posi en marxa la reforma horària per aconseguir una bona conciliació familiar per permetre’ns viure la jubilació de forma lliure i autònoma.

Per donar suport al lema d’aquest any 2019, promulgat des de la ONU “Pensem en igualtat, construïm amb intel·ligència, innovem per al canvi”, les persones grans volem formar part de les reivindicacions per demanar es creïn formes innovadores per la igualtat de gènere i l'apoderament de les dones. Perquè desitgem per els nostres descendents un futur millor.

Des de FATEC, esperem que molt aviat no hi hagi un dia dedicat a la dona, ja que voldrà dir que no estaran oprimides ni discriminades, i puguem celebrar tots junts, en tot cas, el dia de la "Dia Internacional o Mundial de la Persona Humana".

FATEC
Març 2019