x maltractamentsEl 3 de maig 2019, s’ha presentat l’avantprojecte de llei que permetrà equiparar el maltractament psicològic al maltractament físic en el desheretament dels legitimaris que maltractin psicològicament els familiars dels testadors a fi de poder tenir més protecció, que sens dubte es una mesura que protegirà a les persones grans, ja que sense respecte als pares no hi ha dignitat.

Sobre aquest tema el president de FATEC Sr, Josep Carné ha mantingut una reunió amb la Consellera de Justícia la Hble. Ester Capella i el Director General de Dret i d’Entitats Jurídiques del Departament de Justícia Sr. Xavier Bernadí, que li ha permès aportar el punt de vista de les persones grans a aquest avantprojecte de llei d’actualització del Codi civil de Catalunya.

També i en aquest cas el Sr. Carné, com a membre de l’executiva del Consell Assessor de la Gent Gran de Catalunya, he estat present a la roda de premsa de presentació d’aquest avantprojecte que han realitzat conjuntament la Consellera de Justícia i el Conseller Hble. Chakir el Homrani com a Conseller de Treball Afers Socials i Família, realitzada en el Centre Cívic de Sant Ildefons de Cornellà del Llobregat.

Des de FATEC, esperem que en breu el Govern aprovi aquesta mesura i s’iniciï la seva tramitació parlamentaria, ja que aquesta és una formula més per protegir a les persones grans davant la vulnerabilitat i el maltracta que massa sovint estem patint.

 

maltractament 01

 

 

maltractament 02

 

 

maltractament 03

 

 

maltractament 04