FATEC creuSTJordi FATEC membrete1

 

Creu de Sant Jordi

Generalitat de Catalunya

 

"Dones líders: Per un futur igualitari en el món de la Covid-19".  diadona logo

 

És el lema declarat per la ONU en aquest 2021 en el dia Internacional de la dona, que pretén donar a conèixer els enormes esforços que realitzen dones a tot el món per forjar un futur més igualitari i recuperar-se de la pandèmia de la Covid-19, valorant la seva participació i l'adopció de decisions en la vida familiar i pública, com també l'eliminació de la violència, per aconseguir la igualtat entre els gèneres i l’empoderament de totes les dones.

Des de FATEC ens volem unir amb l’esperit d’aquesta celebració per un reconeixement de totes les dones que avui son grans i que sempre han jugat un paper clau en la construcció d’una societat més justa i igualitària, i que ara també estant donant suport a les dones que han estat a la primera línia de la crisi de la Covid-19 com a treballadores de la salut, cuidadores, innovadores i organitzadores comunitàries. La crisi ha posat en relleu tant la importància fonamental de les contribucions de les dones com les càrregues desproporcionades que suporten.

Arran de la pandèmia, han sorgit nous obstacles que se sumen als de caràcter social, les dones a tot el mon, s'enfronten a un augment de la violència domèstica, a tasques de cures no remunerats, a la desocupació i la pobresa. Per tot això tots els que formem part de FATEC, volem defensar els drets de les dones i reconèixer el seu lideratge en la preparació i resposta davant la pandèmia, com també en el seu potencial per la formulació, i aplicació de polítiques que permetin avançar cap a la recuperació d’aquesta crisis sanitària, econòmica i social.

 

diadona 2

 

Podeu veure el document oficial en format portable (pdf) aquí.