SolidaritatIntergeneracional
La FATEC com l’organització de referència en el món de la gent gran a Catalunya, en el Dia Europeu de la Solidaritat entre Generacions que se celebra cada 29 d’abril, hem volgut aprofitar aquesta diada per advoca per una societat per a totes les edats.

El nostre objectiu prioritari es el de crear consciència de l'impacte positiu que tenen els vincles intergeneracionals en el context de l'envelliment de la població i recorda el paper clau que juga cada generació a la societat, al objecte d’aconseguir unir amb solidaritat i respecte una bona relació entre totes les generacions, per tenir la possibilitat d’interactuar conjuntament, que ens permeti participar plenament en totes les activitats socials, culturals, d’educació, com també en la vida pública.

Tots al que formem part de FATEC, volem aprofitar aquesta diada per donar llum sobre la dramàtica situació de les persones grans a Ucraïna i com els hi podem donar suport per garantir la igualtat de protecció davant la situació de vulnerabilitat, que es troben exposades, on sovint no poden fugir del conflicte i es queden soles, sense la família o la seva comunitat en general, i estan sense suport, inclòs l'accés a medicaments i aliments.

La separació familiar significa que les persones grans pateixen solitud, quan més necessiten el suport dels seus essers estimats per prendre decisions sobre la seva pròpia vida, i volem aprofitar un dia com el d’avui per crear consciència sobre l'impacte positiu que tenen els vincles intergeneracionals.

Des de FATEC estem convençuts de que les generacions som i hem de ser interdependents; però també és cert que ens necessitem mútuament. Per tant creiem que moralment, estem obligats a intercanviar i potenciar suports per garantir el benestar i el futur de tots..