XITrobadaCasals1
XITrobadaCasals2

 

 El 18/01/2023 s’ha celebrat la primera trobada de Casals de l’any, de forma telemàtica en el que hi ha participat una cinquantena de centres de tot el territori.

En aquesta ocasió i en l’acte de benvinguda a part del president de FATEC Sr. Carné hi ha intervingut el Comissari en Cap de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra Sr. Eduard Sallent, en el que ens ha previngut sobre la cura que hem de tenir davant l’amenaça que en fraus i estafes podem patir com a persones vulnerables i febles i es per això que hem dedicat una bona part de la jornada a parlar d’aquest temes.

Han estat la Caporala Ana Hernández cap del grup central de proximitat i relacions amb la comunitat qui ens ha fet un repàs de totes les prevencions que hem de tenir davant els possibles amenaces de ser enganyats, com son: no obrir SMS si no tenim garanties de qui ens els envií; no deixar passar a ningú dins de la nostra llar que no tinguem garanties de qui es; ser molt preventius en el moment d’anar a recollir diners a les entitats bancaries o caixers sobretot en el moment d’introduir el pin, entre altres moltes coses, amb un èmfasi molt especial en tenir una bona mentalització d’autoprotecció.

Per altra banda el Caporal Domènec Morell cap de la unitat central d’atenció a la ciutadania ens ha explicat com demanar cita prèvia per presentar una denuncia a través del portal : mossos.gencat.cat/citaprevia, així com fer-ho de forma presencial en cas de que ens sigui més còmode o no tenir accessibilitat a les xarxes.

En l’espai dedicat a presentar activitat del Casals ho ha fet l’esplai caixa de Viladecans on el seu president Sr. Cayetano Belmonte ens ha explicat les activitat no tan sols que s’estan duen a terme des de el seu centre, sino també al que s’està fent des de el Consell Consultiu de la Gent Gran del Baix Llobregat.

La jornada també ens ha permès poder presentar el manifest en el que estem treballant amb les exigències que les diferents administracions (local, autonòmica i estatal) i les empreses de serveis públics a la ciutadania, haurien de tenir en consideració per trencar amb la bretxa digital en especial dels més grans.

També es va traslladar als Casals una sèrie de recomanacions, animant-los a que facin demandes per la millora de la qualitat re vida de les persones grans a les diferents forces polítiques que participaran en les properes eleccions als ajuntament del seu municipi, perquè les incloguin en el seu programa electoral.

Va ser una trobada amb una molt bona participació per part dels assistents, i vam acordar tornar-nos a veure el proper 20 de febrer