El passat 29 de juny 2016, en el col·legi de Periodistes de Barcelona, es va realitzar una xerrada organitzada per la Fundació Consell de la Informació de Catalunya (CIC), i la Federació d'Associacions de Gent Gran de Catalunya (FATEC), amb el títol "com llegir els diaris en temps de precarietat" que va dur a terme el periodista Sr. Josep Ma. Cadena.

Va presentar l'acte el president de la Fatec Josep Carné, i el Sr. Roger Jiménez president del CIC, on el primer va fer un repàs sobre les dificultats que té la gent gran per poder estar al dia de les informacions degut a la velocitat que és produeixen, i les incorporacions de les xarxes socials. I el segons, va fer èmfasi en el codi deontològic del periodisme i com s'aplica.

Per la seva banda el Sr. Cadena ens va fer una explicació teòrica i practica de com es poden interpretar els diaris en el moment actual, de canvi social, econòmic i polític i també va fer un repàs de l'historia de la comunicació, i com tots plegats ens hem d'adaptar a les transformacions dels diaris de paper al digital.

La jornada va concloure amb una molt bona participació per part dels assistents aportant les seves inquietuds i comentaris sobre el tema

 

diaris-temps-precarietat