x radioestel

En el programa de Radio Estel “Tot anirà bé” dirigit i presentat per Toni Marín el passat 22 de desembre van convidar al periodista Josep Mª. Blanch, per comentar el llibre: “Hay coses más importantes que salvar el mundo” de Benjamin Ferenz, un autor de 101 anys.

 

 

 

 

x acra

El 17 desembre 2021 s’ha realitzat una taula rodona per parlar, debatre i reflexionar sobre el repte de la integració sociosanitària, aquesta jornada organitzada per ACRA (Associació Catalana de Recursos Assistencials), on hi ha participat la Sra. Cinta Pascual com a presidenta de ACRA , Sra. Aina Plaza directora general de Planificació en Salut, Sra. Montserrat Vilella directora general de l'Autonomia Personal i la Discapacitat, i la Sra. Mercè Mas membre de la Junta Directiva de FATEC en representació de les persones grans.

 

 

x logoT3erSector

El 16 desembre 2021 la FATEC com una de les 35 Entitats Federades de la Taula del Tercer Sector de Catalunya hem signat el Codi ètic de la Taula, que recull els principis que guien l'actuació de la institució i la seva relació amb les organitzacions del sector, a les persones a les que ofereix suports, i la societat en general.

x tveedatisme

El 17 desembre 2021 la FATEC va estar present al programa “EN LINEA” a TVE de Catalunya per parlar de la discriminació per raó d’edat sota el títol “PARLEM D’EDATISME”.

 

 

x secotFatecEl passat 10 de desembre del 2021, membres de la Junta Directiva de Fatec van tenir una reunió de treball amb la direcció de Secotbcn, per buscar sinèrgies de treball conjunt en els programes i projectes que desenvolupen ambdues Entitats en benefici de les persones grans.

 

 

 

x radioestel

Aquest matí 10/12/2021 en el programa de Ràdio Estel que presenta i dirigeix Pol Marsà , s’ha realitzat un programa de debat en el que hi ha participat per part de la Federació d’Associacions de Gent Gran de Catalunya (FATEC) el president Josep Carné i, la Isabel Pons, coordinadora de l’associació d’Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances (ADICAE)...

 

 

 

x paasL’Agencia de Salut Pública de Catalunya, el 2 de desembre 2021, ha organitzat la XIV jornada PAAS (Pla Integral per a la Promoció de la Salut mitjançant l’Activitat Física i l’Alimentació Saludable) en la que la FATEC hi ha estat convidada per reflexionar i proposar activitats en els entorns d’aquest Pla.

 

 

 

 

logo fatec generic

El 1 de desembre 2021, s’ha celebrat la 6è trobada de Casals en la que una cinquantena d’Entitats de Gent Gran hem pogut compartir i debatre les diferents preocupacions, inquietuds i propostes sobre la situació que ens toca viure en aquest moment on la pandèmia sembla que no remet.

 

 

x silverAl espai Fira de Madrid IFEMA s’ha celebrat unes jornades dins del marc de “Vida Silver” del 25 al 27 novembre 2021, per poder debatre quines son les principals preocupacions i prioritats de la generació Silver per poder CONSTRUIR FUTUR.

 

 

x logo Aj BCN

El passat 24 novembre 2011,a la seu de FATEC hem mantingut una reunió de treball amb la regidora de l’ajuntament de Barcelona del grup Junts per Catalunya la Sra. Elsa Artadi, que ens ha permès fer-li una presentació de la nostra Federació, al temps de poder exposar quines son les principals inquietuds i preocupacions de la gent gran  ...

elderly driving 1200x800

El dia 22 de novembre de 2021, Catalunya Radio, en el programa dels “Matins” va entrevistar al Sr. Mario Cugat, del Gabinet d’estudis de Fatec, donat que responsables dels Departaments de Tràfic de la Generalitat i de l’Estat i alguns mitjans de premsa, una vegada més, han posat en qüestió la conveniència de limitar l’edat de les persones grans per poder tenir carnet i conduir vehicles.

 

 

 

x logo fatec 150

En la XXXVIII Assemblea General Ordinària de FATEC celebrada el 10 novembre 2021 de forma telemàtica, ha estat reelegit president de l’Entitat al Sr. Josep Carné Teixidó per unanimitat, pels més de 80 delegats representant els Casals de tot el territori.

 

 

 

x logo generalitat

Com a FATEC, ens hem reunit amb la Consellera de Drets Socials, la Hble. Sra. Violant Cervera, acompanyada per la directora de la Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària, Sra. Cesca Dolmènech, que ens ha permès poder presentar les activitats que estem portant a terme per la promoció de la gent gran dins de la societat...

 

 

 

 

x cafedidees

El 28/10/2021 hem estat invitats a participar en el programa “Cafè d’idees” que s’emet simultàniament per la 2 de TVE de Catalunya i per Radio 4, dirigit i presentat per Gemma Nierga, per poder parlar de temes d’interès i d’actualitat relacionats al món de la gent gran...

 

 

 

 

x escut lajonquera

El 22 octubre 2021, la FATEC va estar invitada a impartir una conferència a la Llar del Jubilat- Casal de l’Avi de la Jonquera per parlar sobre LA COVID I LA GENT GRAN, centrat en els següents quatre eixos; 1.- Com ho hem viscut, 2.- les seves conseqüències i afectacions, 3.- les percepcions i vivències, i 4.- propostes i solucions de futur.

 

 

 

 

x ccgarraf

El Consell Consultiu de la Gent Gran del Garraf el 21 octubre 2021, ha organitzat una jornada per poder debatre sobre el efectes de la pandèmia i la situació dels serveis sanitaris i d’atenció a les persones grans, com també posar sobre la taula el rol que tenen les persones grans envers les decisions que es puguin prendre sobre la seva vida.

 

 

x logo fatec 150

El 6 d’octubre 2021, s’ha celebrat la 5ª trobada de Casals de FATEC al efecte de continuar mantenint els contactes amb representants de la gent gran del territori i poder analitzar i debatre els temes que mes ens ocupen i ens preocupen.

 

 

 

 

 x logo elpuntavuiEntrevista a Josep Carné, President de la Federació, en el Punt Avui.

“Els nous jubilats són tecnològics, però sort en tenen, dels nets”

Han passat a ser el focus d’atenció en plena crisi sanitària per ser el col·lectiu més vulnerable al virus i els que han patit més pèrdues.

x eutanasiax150

El passat dia 29/09/2021, es va celebrar una taula rodona al espai Calabria66 organitzat per Marea Blanca de Catalunya i Dret a Morir Dignament de Catalunya (DMD) per debatre sobre la garantia de l'eutanàsia  a ser  un dret accessible a tothom que el vulgui exercir i el necessiti.

 

 

 

x diaGG

Per celebrar el Dia Internacional de les Persones d’Edat, des de FATEC ens volem adherir a la campanya promoguda per les Nacions Unides amb el lema: "Equitat digital per a totes les edats"

 

 

 

 

x logo generalitat 150

En el Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet de Barcelona, avui 14 setembre 2021, el president de FATEC Sr. Josep Carné i el vicepresident Ramon Tubella, han mantingut una reunió de treball amb la Secretària General de l’Esport Sra. Anna Caula, que ha permès poder fer una presentació exhaustiva de la nostra Federació.


 

 

x COIB

La Vocalia de Ciutadania del COIB (Col·legi Oficial Infermeres i infermers de Barcelona) ha organitzat un webinar que ha permès crear un espai de trobada entre diferents agents per compartir experiències, reflexions i pràctiques relacionades amb les desigualtats digitals que afecten a les persones grans i que s’han vist agreujades per la pandèmia de la covid-19.

 x logo liceufatecFATEC i el Gran Teatre del Liceu vam arribar, el proppassat 7 de juliol, a un principi d’acord per activar i preparar activitats que permetin gaudir, a la Gent Gran de tota Catalunya, d’aquest espai i dels espectacles que s’hi ofereixen, amb unes condicions molts avantatjoses. 

 

 

 

 

 

x logo la gran pantalla blc WEBA Barcelona, s'ha celebrat durant la primera setmana de Juliol, el Festival Internacional de Cinema de la Gent Gran, La Gran Pantalla, trobada cinematogràfica de "Gran" alçada per l'exquisida selecció de pel·lícules, que ha donat peu a la reflexió sobre la intersecció entre grans i joves, les seves vivències i mirades apreciatives que són un cant a la cultura, sens dubte la millor vacuna per enfrontar els nostres passos.

 

 

 

logo FATEC

El dia 1 de juliol 2021, s’ha realitzar la 4ª trobada de Casals de FATEC amb l’objectiu de continuar estar en contacte amb els representants del mon de la gent gran per poder analitzar, compartir, debatre tots els problemes que més ens afecten.

 

 

 

 

ambaixadors vendrell

La FATEC ha estat present el 22/06/2021, en el acte de la posta en marxa de la xarxa de "Ambaixadors del Bon Tracte" que treballarà per a la gent gran. La campanya presentada al Vendrell té per objectiu compartir recursos i experiències entre professionals, entitats i ajuntaments per ajudar les persones grans del Baix Penedès i del Tarragonès

 

 

 

x manifestMaltractament

FATEC, ens volem solidaritzar amb tots els manifestos, i actes que estan programats pel proper dia 15 de juny per celebrar el dia Mundial de la presa de consciència de l’abús i el maltractament de la vellesa

 

 

 

 

x mossosfatec

El 27 maig 2021 vam mantenir una reunió amb l'Àrea Tècnica de Proximitat i de Seguretat Ciutadana (ATPROX) de la PG-ME (Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra) i la FATEC a fi de donar-nos la possibilitat de treballar de manera conjunta per prevenir i millorar la seguretat de les persones grans.

 

 

 

x bancaGG

 

El 18 maig 2021 la FATEC va estar present al programa “EN LINEA” a TVE de Catalunya per parlar de l’afectació que suposa a les persones grans el tancament progressiu i continuat d’oficines bancàries arreu del territori, el que ha comportat que moltes poblacions de Catalunya s’han quedat sense la seva oficina ni disposar de servei de caixer.

 

 

 

x bretxa banca

Per poder analitzar l’increment de l’ús de les noves tecnologies que comporta l’augment de la bretxa digital entre les diferents generacions. El Consell Consultiu de la Gent Gran del Garraf, ha organitzat una jornada per analitzar l’empitjorament de l’accés als serveis, la qual cosa incrementa la vulnerabilitat per raó d’edat i que s’ha vist incrementada en aquesta pandèmia...

 

 

 

 

logo fatec

Avui hem celebrat la 3ª trobada de Casals, on una setantena d’entitats ens hem aplegat per poder parlar i debatre temes que ens ocupen i preocupen a la gent gran.

 

 

 

 

320px Mossos dEsquadrasvg

En Josep Carné, President de FATEC, i en Ramon Tubella, Vicepresident, han mantingut una trobada amb el Major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, i amb el Comissari de la Prefectura, Miquel Esquius, a petició de la Policia de la Generalitat, amb la finalitat de copsar, de primera mà, les problemàtiques i necessitats més rellevants de la gent gran on la tasca de la policia pugui ser útil.

x betevesvg

El 7 de maig 2021 hem estat convidats en el programa “Reset” de Betevé per analitzar si les persones grans ja vacunades poden reprendre amb normalitat les seves activitats quotidianes. Ha començat el programa amb una entrevista al Sr. Martí Sarrate president de l’Associació d’Agències de Viates ACAVe, per exposar com està la represa del viatges del Imserso.

 

x intergeneracional

El 29 d’abril se celebra el Dia Europeu de la Solidaritat i la Cooperació entre Generacions, una data que es va instaurar a partit de l’any 2009 gràcies a l’impuls d’organitzacions com AGE Platform Europa (de la que FATEC en forma part) i el Fòrum Europeu de la Joventut

 

 

 

x grupsoledat

La soledat de les persones grans, tot i ser una realitat des de fa molt temps, s’ha vist agreujada per la situació de pandèmia que vivim des de fa ja més d’un any i en aquests últims temps ha passat a estar en el punt de mira de les administracions i dels mitjans de comunicació.

 

x betevesvg

El 15 d’abril en el programa “Reset” de Betevé, vam ser entrevistats per la seva presentadora i directora Sra. Núria Ferré per parlar de com afrontem la gent gran el procés de vacunació.

 

x logo ComisionEU

Reunió del grup de treball per fer aportacions al Llibre Verd, publicat per la Comissió Europea amb l’objectiu de fomentar una reflexió a nivell de tota Europa sobre l’envelliment, i de com impulsar la solidaritat i la responsabilitat entre les generacions.

 

x logo ondaceroBCN

 

En el programa de radio “la Ciutat” de ONDA CERO Barcelona, del dia 7/04/2021, la periodista Mónica Günther, per parlar sobre Edatisme ...

 

 

 

 

x logo fatec 150

Com a continuació de la trobada que vam mantenir el passat 27 de gener, aquest 16 de març 2021 ens hem tornat a reunir 45 representant de Casals i entitats de gent gran de Catalunya per poder tractar aquests tres punts.