x diaVoluntariatEl 5 de desembre es commemora a tot el món, el Dia Internacional del Voluntariat, una data que busca ressaltar la important tasca que fan totes aquelles persones que decideixen, de manera desinteressada, estendre una mà amiga per fer del nostre món un lloc millor.

 

 

 

x domusViEls Premis Fundació DomusVi es concedeixen amb l'objectiu de reconèixer el compromís social de persones i institucions que contribueixen a millorar la qualitat de la vida de la gent gran i en situació de dependència, i fan del món un lloc millor.

 

logo fatec genericEl 30 novembre 2022, s’ha realitzat la XXXIX Assemblea General de FATEC, en la que hi hagut dues parts, la primera una Assemblea Extraordinària on s’ha aprovat la modificació dels nostres estatuts, la segona part s’ha realitzat l’Assemblea General Ordinària

 

x consellciutatEn la Sala del Consell de Cent de l’Ajuntament de Barcelona el passat dia 22 de novembre de 2022 el Consell de Ciutat de Barcelona va organitzar una jornada sobre les dificultats d’accessibilitat a l’administració pública...

 

x ballEl passat 17 de novembre, es va realitzar l’acte inaugural del Barcelona Aging coLLaboratory (BALL), a la sala Geron (paraula grega que significa persona d’edat o persona anciana) del Parc Sanitari Pere Virgili, on ens va permetre fer la presentació del Living Lab davant les administracions publiques del país, Entitats i professionals dels sector

 

x livinglabdayEn el Parc Sanitari de Sant Joan de Deu, de Sant Boi de Llobregat, el dia 15 de novembre es celebrar la Jornada Living Lab Day, com construir l’envelliment del Segle XXI.
Hi van haver tres taules rodones: Gent gran i qualitat de vida.

 

x VeusGGFATEC- Federació de Associacions de Gent Gran de Catalunya, entitat que agrupa més de 500 casals i Associacions de Gent Gran, és membre del Consell Assessor de la Gent Gran, de l’Ajuntament de Barcelona.

 

 

 x PinedaMar

El passat 3 de novembre el Sr. Joaquim Julve de FATEC i el Sr. Joan March de la Fundació Social Obra de Maria van mantenir una reunió de treball a l’ajuntament de Pineda de Mar amb el seu Alcalde Il·lm. Xavier Amor Martín, la Regidora de Participació Ciutadana, Diversitat, Polítiques de Gènere i Gent Gran: Verónica Rebollo, la Regidora de Drets Socials i Accés a la Vivenda Marta Martín i, en la que també hi va participar l'Associació de Jubilats i Pensionistes de Pineda de Mar. 

 

 

 

x optiMotEls voluntaris de FATEC ens sentim satisfets de que a dia d'avui el terme “EDATISME” ja està inclòs als diccionaris de la Llengua Catalana ...

 

x BeSafeFATEC- Federació de Associacions de Gent Gran de Catalunya, entitat que agrupa més de 500 casals i Associacions de Gent Gran, el passat 21 de setembre ha participat en el projecte BE-SAFE a través del seu vicepresident Jordi Romero formant part del Consell de Pacients i Cuidadors, projecte liderat a Espanya per la Fundació Salut i Envelliment de la UAB. Fundació Salut i Envelliment de la UAB.

 

x ballEl dimecres 26 d’octubre, s’ha presentat en roda de premsa, el Barcelona Aging coLLaboratory (BALL), el primer Living Lab centrat en envelliment, a la seu del Parc Sanitari Pere Virgili, Barcelona., en l’acte ha comtat amb la participació del Dr. Marco Inzitari, director d'Atenció Integrada del Parc Sanitari Pere Virgili; Sr. Josep Carné, president de la FATEC (Federació d'Associacions de la Gent Gran de Catalunya), i del Sr. Guillem Alenyà, investigador i director de l'Institut de Robòtica Industrial (IRI UPC-CSIC).

fatec sol petitAquest 25 d’octubre s’ha celebrat la 10ª trobada de Casals en format telemàtic, en el que hi ha participat 33 casals. Youtube al següent enllaç:

https://youtu.be/HSy3EdmKNNE

 

 

x firagran22En el marc de FiraGran i dins de l’espai Àgora el 21 octubre 2022, la FATEC ha impulsat la presentació del projecte Barcelona Aging coLLaboratory (BALL) que té com a objectiu crear solucions innovadores, amb la participació dels usuaris finals, per millorar la qualitat de vida i l’atenció sanitària i social de les persones grans.

 

x brecha digitalfatecjuntsEn motiu de la campanya de FATEC (Federació d’Associacions de Gran de Catalunya) per la “bretxa digital” que tan afecta a la gent gran, estem parlant amb els diferents partits polítics per demandar que les Administracions tan Estatals com Autonòmiques així com les Companyies de Subministraments, suavitzin el tracte amb les persones grans i les que precisin d’una millor atenció, sabem que la tecnologia la podem aturar, però si demanem que els programes siguin mes amigables i senzills per les persones grans...

 

 

x brecha digitalfatecpscEn motiu de la campanya de FATEC (Federació d’Associacions de Gran de Catalunya) per la “bretxa digital” que tan afecta a la gent gran, estem parlant amb els diferents partits polítics per demandar que les Administracions tan Estatals com Autonòmiques així com les Companyies de Subministraments, suavitzin el tracte amb les persones grans i les que precisin d’una millor atenció, sabem que la tecnologia la podem aturar, però si demanem que els programes siguin mes amigables i senzills per les persones grans...

 

x logo col.legi de metgesEl passat 13 d’octubre a la seu del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, es va realitzar una jornada per parlar de la bretxa digital en la gent gran, el President de FATEC, Sr. Josep Carné va estar invitat per presentar la ponència LES NOVES TECNOLOGIES: OPORTUNITAT O AMENAÇA PER ALS DRETS DE LA GENT GRAN?

x logo pobresa zeroFATEC com cada any, hem participat a l’acte de commemoració organitzat per la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya, per visualitzar la lluita contra la pobresa, aquest 2022 l’acte que s’ha dur a terme al Hub Social de Fundació Bofill, del Carrer Girona de Barcelona.

 

 

x BellLloc

El president de la Llar de Jubilats de Bell-lloc d’Urgell Sr. Baptiste Torrubiano, ha començat el seu parlament dient que a la tercera va la vençuda fent referencia a que en els darrers dos anys i per culpa de la pandèmia no s’havia pogut celebrar l’acte d’homenatge a les persones grans del poble.

 

x conv TC signaturaPer donar formalitat a les accions que, FATEC i TecnoCampus de Mataró-Maresme, estan treballant per desplegar el projecte de detecció i prevenció de la Soledat no volguda i amb la col·laboració de la Fundació Social Obra de Maria, amb l’objectiu de fer una proposta seriosa i contundent de prevenció i atenció perquè no esdevingui patològica.

 

 

x CCMaresmeA fi de poder presentar el projecte de FATEC sobre la prevenció de la solitud no volguda, hem mantingut una reunió a la seu del Consell Comarcal del Maresme En Josep Carné i Joaquim Julvé de FATEC acompanyats d’en Joan March de la Fundació Obra de Maria, amb la Consellera Sra. Meritxell Romero i les Tècniques Sras. Teresa Fernàndez i Estela Rodríguez del Consell Comarcal.

 

 

 

x ICSEl 3 d’octubre 2022 a la seu de FATEC, el seu president Sr. Josep Carné President acompanyat per la Sra. Assumpció González Mestre han mantingut una reunió de treball amb la Sra. Yolanda Lejardi directora gerent de l’Institut Català de la Salut (ICS), per buscar sinergies de treball conjunta entre ambdues Entitats que puguin afavorí a les persones grans.

x alamusAmb motiu del actes de celebració del dia Internacional de les Persones Grans, a la població Dels Alamús, el 2 d’octubre 2022, s’ha realitzat la festa d’homenatge a les persones del poble que durant l’any compleixen 80 anys, en aquest acte va estat convidat el president de FATEC Sr. Josep Carné

 

 

 

x brecha digitalLa FATEC (Federació d’Associacions de Gent Gran de Catalunya), com entitat de referencia de la gent gran a Catalunya, en resposta a un sentiment generalitzat sobre el descontent amb el serveis que rebem per part de les entitats financeres com també de les Administracions Públiques, i companyies de serveis essencials, la gent gran en especial ens sentim exclosos socialment, degut al rapidíssim procés de transició de la tecnologia.

x ministeriImserso

El 28 setembre 2022 es van reunir els membres del Consejo Estatal de Personas Mayores per prendre possessió dels seus carrecs en el que FATEC té DUES places com consellers, representades pels companys Enrique Peidro y Jordi Romero.

x bellvisDesprés de dos anys sense poder celebrar la festa de la Gent Gran a Bellvís per culpa de la pandèmia, aquest 25 setembre 2022, s’ha realitzar la trobada on la FATEC hi ha estat convidada a participar amb la presencia del president Sr. Josep Carné

 

 

 

x activeAgingA la seu de FATEC hem mantingut una reunió de treball en el que hi ha participat Dr. Marco Inzitari i la Sra. Kimberly Katte del Parc Sanitari de Pere Virgili i en Josep Carné i Chon Gonzalez de FATEC, com a Entitats que formem part de la implementació i gestió del projecte BARCELONA AGING COLLABORATORY (BALL) com a un nou espai de participació per a co-crear, amb persones grans, productes i serveis innovadors per a un envelliment més actiu i saludable.

 

 

320px Mossos dEsquadrasvgEn Josep Carné, President de FATEC, i el nostre portaveu Enric Ollé, han mantingut una trobada amb el Comissari en Cap de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra, Josep Maria Estela que ha estat acompanyat per la portaveu dels mossos la inspectora Montserrat Escudé i la Caporal de l’Àrea de Proximitat Anna Hernández, amb la finalitat de transmetre, de primera mà, les problemàtiques i necessitats més rellevants de les persones grans on la tasca de la policia pugui ser útil.

x vidasignificativaEl 14 juliol 2022, ens ha visitat a FATEC els responsables de l’Associació “Vida Significativa”, a fi presentar-nos el projecte “Llar Punt de Partida” com una activitat Inter-generacional, en el què s’apropen tres generacions sota un mateix sostre, amb la finalitat de potenciar els beneficis que cada generació aporta gràcies a una relació de convivència amorosa i de respecte mutu.

 

 

x gencatEl 8 de juliol vam mantenir una reunió amb el M. Hble. President de la Generalitat Pere Aragonès, que va estar acompanyat per la Hble. Consellera de Drets Socials Violant Cervera.

 

 

 

 

logo fatec genericEl 29 juny 2022, s’ha celebrat la novena trobada de casals de FATEC seguin en el format telemàtic que darrerament estem realitzant aquestes reunions.

 

 

 

xerradaCalasanEl 22 juny 2022 s’ha realitzat una xerrada en el Casals Calassanç de Barcelona per parlar d’una banda sobre el “Bon Tracte” a les persones grans on la Glòria Arbonés de FATEC va explicar que existeix un gran nombre de persones grans que viuen soles i ...

 

 

x VIIcongres3erSectorEls dies 15 i 16 de juny 2022 s’ha celebrat el 7è CONGRÉS DEL TERCER SECTOR SOCIAL DE CATALUNYA, en el marc incomparable del Palau de la Música Catalana, en la sala del Petit Palau.

 

 

 

x ajutmutuA la tarda del passat 11 de maig i a la seu de la Residència d’Investigadors CSIC, després de més de dos anys sabàtics, es va poder prosseguir el Cicle CIÈNCIA, SOCIETAT i ENVELLIMENT amb una JORNADA dedicada a L’ A J U T M U T U.

 

 

x tecnocamppusFATEC, amb l’ànim de buscar aliats per tirar endavant el programa que portem a terme “ELS VOLUNTARIS PREVENIM LA SOLEDAT”. El dia 12/05/2022 en el TecnoCampus de Mataró hem mantingut una sessió de treball amb la Dra. Esther Cabrera com a Catedràtica i Coordinadora del Màster Universitari en Atenció Integrada en la Cronicitat i l’Envelliment de d’Universitat Pompeu Fabra, ...

 

 

 

x secot FATECLa direcció de FATEC (Federació d’Associacions de Gent Gran de Catalunya) i la de SECOT (Seniors Españoles para la Cooperación Técnica), han signat un conveni de col·laboració amb l’objectiu de de contribuir a millorar el coneixement d’eines digitals del col·lectiu de gent gran, a fi de reduir la “bretxa digital” i facilitar el seu ús com usuaris i millorar el seu accés als serveis que es canalitzen per plataformes electròniques

x RACC FATEC

El passat dia 5 de maig, els Srs. Enric Ollé portaveu i Josep Cayuela del grup de mobilitat i seguretat viaria de FATEC, van mantenir una trobada a la seu del RACC amb el Sr. Cristian Bardají Director del Àrea de Mobilitat del RACC.

 

 

x gencatAvui hem mantingut una reunió de treball amb la Directora executiva de l’Institut Català de la Dona (ICD), Sra. Neus Pociello a fi de poder exposar la preocupació que tenim des de FATEC sobre el tracte que rep la dona gran a la nostra societat i com podem contribuir a fer un reconeixement a totes aquestes dones que avui son grans i que sempre han jugat un paper clau en la construcció d’una societat més justa i igualitària, i que ara mes que mai està donant suport per la crisi de la Covid-19 com a treballadores de la salut, cuidadores, innovadores i organitzadores comunitàries.

x 65ymasVa ser el març del 2019 quan un grup de periodistes es van unir per crear el diari digital “65YMAS” amb l’objectiu de donar veu a les persones grans i poder comptar amb l’assessorament dels seus continguts a través de les associacions de persones grans de tot l’Estat.

FATEC PUNTAIRES 6Dins dels actes de la festa major del barri de la Sagrada Família de Barcelona, la delegació territorial de FATEC al Barcelonès ha organitzat la XIX TROBADA DE PUNTAIRES, que s’ha celebrat a la plaça de la Sagrada Família de Barcelona el 23 abril 2022 coincidint amb la diada de Sant Jordi.

 

 

 

x turoAvui hem estat convidats en una trobada organitzada per el “Casalet del Turo” de Barcelona, en el Espai Jove Les Basses, on el nostre president Josep Carné ha fet una xerrada/debat per compartir reflexions de com les persones grans podem viure més i millor.