compassio-justicia-01

 

A la sala d'actes de la Residència d'Investigadors CSIC – Generalitat de Catalunya, el dies 14 i 15 de maig 2015 s'han realitzat unes jornades sota el titol "COMPASSIÓ CONTRA JUSTICIA?: Reflexió per a un temps de crisi".

Aquestes sessions han estat organitzades pel La Institució Milà i Fontanals del Consell Superior d'Investigacions Científiques, i en col·laboració amb la Residència d'Investigadors i la FATEC, amb l'objectiu de crear un fòrum de debat sobre la situació d'extrema precarietat que es troben moltes persones, i com cal reflexionar sobre la compassió entesa com a capacitat de posar-se a la pell dels altres i com moure's pel seu sofriment, així com el seu efecte dinamitzador de tot un conjunt de pràctiques, polítiques i tècniques de resposta humanitària davant la crisi.

Hi han participat experts en la matèria, com agents implicats en l'acció humanitària a peu de carrer, per abordar la qüestió des d'una triple vessant: el discurs de la compassió, l'economia moral i política de les seves pràctiques, i les seves tecnologies.

Les jornades han estat un èxit tant per la qualitat dels ponents com per a participació dels assistents. A l'acte de cloenda hi va participar com a moderador de la taula el Sr. Jaume Jané de Fatec.

 

compassio-justicia-02