El 23 de novembre 2016, es va iniciar el XI cicle de Ciència i Envelliment amb l’ampliació del concepte Societat, corresponent al nou curs de l’any acadèmic 2016 – 2017, la primera jornada és va dedicar a la “Discriminació per edat : EDATISME”. Com és habitual es va realitzar a la seu de la Residència d’Investigadors CSIC – Generalitat de Catalunya – tenint com a objectiu el de prosseguir l’activitat de coneixements i debat.

Com que l’envelliment no és un assumpte aïllat que nomes afecta a la gent gran sinó que tot el que afecta als grans afecte directament a tota la Societat, el tema d’aquesta jornada està directament relacionat amb un assumpte de profunda actualitat on els ponents van poder transmetre la seva experiència per parlar-nos del El edatisme estructural com una forma d'estereotip sistemàtic on la societat i les seves institucions, tant aquí com a la resta d’Europa, sostenen actituds discriminatòries vers les persones grans, que el podem trobar en el dia a dia, tan en el sistema legal, els mitjans de comunicació, en la prestació d'atenció a la salut i en l'economia, entre moltes altres àrees.

En la jornada van participar-hi com a ponents:

  • Sra. Mercè Mas, membre de la Junta Directiva de FATEC, i del grup de treball d’AGE Platform Europe “Drets Humans i no Discriminació”.
  • Sra. Nena Georgantzi advocadessa especialitzada en Drets Humans i protecció social que està desenvolupant la seva tasca professional a AGE Platform Europe a Brussel·les.
  • Sra. Magdalena Sellés Quintana, Professora titular de la Facultat de Ciències de la Comunicació – Blanquerna – Universitat Ramon Llull ; Doctora en Història Contemporània -UB
  • Sr. Xavier Puigdollers i Noblom, és advocat. Dedicat des de fa molts anys a entitats socials.

L’acte va està conduit i moderat per Sr. Jaume Jané, i va fer la inauguració del Curs el president de la Fatec el Sr. Josep Carné.

Cal destacar la bona assistència de públic i la molt bona participació en el debat que es va porta a terme per concloure la jornada.

 

csic edatisme 01

 

csic edatisme 02

 

csic edatisme 03