La FATEC, com a Entitat que forma part de l’Òrgan assessor i de participació del PIAISS, (Pla Interdepartamental d’Atenció i Interacció Social i Sanitària), va participar en la jornada organitzada per la conselleria de Presidència celebrada el 2 de desembre 2016, al Palau de la Generalitat.

L’acte va comptar amb la presencia dels Consellera de Benestar Hble. Sra. Dolors Bassa, el Conseller de Salut Hble. Sr. Antoni Comín i la Consellera de Presidència Hble. Sra. Neus Munté, que van ser els encarregats de realitzar l’obertura institucional de la jornada, on és va fer èmfasis en el valor de integració entre el model social i el sanitari per adaptar-se en un nou model de protecció social per buscar la connexió entre el dos model fen referència a tot el que s’ha fet i al molt que queda per endavant, per aconseguir una millora en la lluita de les desigualtats socials.

Durant la jornada és va treballar en tres gran blocs temàtics

  • En primer lloc la Sra. Dolors Rosinés coordinadora de politiques publiques per a l’Estat del Benestar va realitzar una presentació sobre l’atenció integrada social i sanitària: un camí de llarg recorregut, on ens va explicar que l’objectiu del PIAISS, és promoure i participar en la transformació del model d’atenció social i sanitària per tal de garantit una atenció centrada en les persones, capaç de donar resposta a les seves necessitats.
  • Posteriorment una taula rodona conduïda pel secretari d’Afers socials i Famílies Sr. Francesc Iglesias, és va debatre sobre Lliçons apreses: Fent balanç i aprenent de la fenia feta, on hi van participar diferents representant de Entitats del territori per poder fer un balanç, i una valoració de la situació actual del pla i de les millores que si poden aportar
  • Un altra taula rodona presentada per secretari general de Salut Sr. Albert Serra per parlar de la Implantació i mirada cap el futur, on els tertulians van fer palesa de les múltiples aplicacions que es poden fer amb les Tic’s per adequar-les per aportar millores en el sistema.

Va concloure la jornada, el Secretari del Govern Sr. Joan Vidal, que va animar a tots els participant i Entitats a continuar treballant pel bon desenvolupament del pla i aportant el compromís de treball i de suport des de el Govern per aconseguir la seva implementació en tot el territori i que sigui capaç de donar una resposta adequada a les necessitats d’atenció sanitària i social.

 

jornada piass

 

jornada piass 03

 

 jornada piass 02