El 19 de desembre 2016, el CNJC (Consell Nacional de la Joventut de Catalunya), el CJB (Consell Joventut de Barcelona) i la FATEC (Federació d’Associacions de Gent Gran de Catalunya), van organitzar una taula rodona amb el títol “Estripem etiquetes. Desestigmatitzem l’edat”, on es va analitzar i debatre sobre el tractament dels joves i la gent gran al mitjans de comunicació. L’acte que es va realitzar a la sala d’actes del Col·legi de Periodistes de Catalunya, va estar conduit i moderat per la periodista Sra. Núra de José, que va fer la presentació i la motivació de l’acte i dels Ponents.

Des de el punt de vista de les persones grans la Sra. Mercè Pérez Salanova investigadora de la UAB especialitzada en envelliment i participació va fer un repàs de la situació en que és troben els més grans fent èmfasi amb la discriminació per edat que pateix aquest col·lectiu i els esculls que s’han de salvar perquè puguem ser considerats com uns ciutadans normals amb tots els drets, deures i llibertats.

Per aportar l’experiència de la gent joves hi va participar la Sra. Ariadna Fernández Planells, doctora en comunicació de la UPF i professora de la UIC, que per la seva experiència en el mon de la joventut, moviments socials i comunicació, va fer una especial referència també amb la discriminació dels més joves en els mitjans de comunicació i en especial la dona.

En un primer debat entre les Ponents i la Periodista, va quedar clar que l’estigmatizació no es limitativa sinó que forma part del comportament habitual de tota persona que, en cada moment, en presencia d’una persona o un fet crea un diferencial que, si no es controla i es fa comunitari, resulta donar pas al esteriotips que malmeten la relació en la societat de persones i circumstancies.

Desprès, els assistents va participar activament en el debat general. Va resultar una jornada molt gratificadora i amb una bona participació per part dels assistents, i amb el compromís de les entitats organitzadors de continuar pel camí de realitzar coses conjuntes per potenciar les relacions intergeneracionals.

Al finalitzar es va servir un petit refrigeri que va donar peu molta relació entre els assistents.

 

estigmatitzem 01

 

estigmatitzem 02