El Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, va convocar ciutadans, institucions i entitats com la FATEC per presentar-los el seu Informe Anual al Parlament de Catalunya. L’acte es va celebrar el passat 1 de març a la seu de la sindicatura. En nom de la FATEC ha estat present el Sr. Mario Cugat, del gabinet d’estudis de la federació.

El Síndic ha entrat en detalls sobre les diverses gestions que ha realitzat la institució en l’últim any, els resultats obtinguts i les respostes a les seves reclamacions en els àmbits de les administracions públiques i la judicatura, entre d’altres.

El Síndic va fer palesa la seva preocupació per la pèrdua de drets dels ciutadans i l’abús de poder dels governants, traspassant els límits democràtics i legals. Tanmateix va assenyalar el desconeixement que encara existeix per part de molts ciutadans de la institució del Síndic, que ofereix amplies possibilitats per ajudar i solucionar molts dels problemes de les persones.

En acabar la presentació hi ha hagut un llarg espai de preguntes i intervencions del públic. Per part de la FATEC, el Sr. Cugat ha parlat de com entén que l’actual govern espanyol, de forma subtil però efectiva, va aconseguint que el ciutadà admeti que ja no té drets subjectius. Aquesta situació fa que el ciutadà acabi percebent que no té obligació a que es respectin tots els seus drets, així com que allò que el govern li dóna és voluntari i subjecte a tota mena de limitacions.

 

Més informació: