Una representació de FATEC ha assistit a l’acte de presentació de l’informe "El preu de l’energia, factor clau en l’augment de la pobresa energètica" i posterior debat sobre el paper actual de les entitats socials en la seva reducció, celebrat aquest 27 de febrer a l’Ateneu Barcelonès dintre del cicle Debats Catalunya Social, propostes des del Tercer sector.

A més dels autors de l’informe, elaborat per Ecoserveis, han participat en el debat els representants de Creu Roja, Associació Benestar i Desenvolupament i Càritas Diocesana. Tots ells han mostrat un acord unànime en assenyalar l’accés assequible a l’energia com un dret bàsic de tota persona i han posat de manifest la incidència del increment del preu de l’energia en l’agreujament de la pobresa energètica en els darrers anys, identificant el col·lectiu de persones més grans de 60 anys com un dels més afectats.

L’aportació de FATEC al debat ha estat una pregunta sobre la possible iniciativa per part de les entitats socials destinada a demanar una rectificació de la nova regulació del bo social que corregeixi les mancances observades en els primers mesos de la seva aplicació. La resposta ha estat que el tema està sobre la taula, en espera de recollir més dades i de la clarificació de la situació política a Catalunya.

 

debat preu energia 01