El president de la FATEC, Josep Carné, va assistir el dia 20 de març de 2018 a la “Jornada sobre models i tendències en la cura a la gent gran”, organitzada per la Fundació Agrupació i la Fundació Pere Tarrés. Carné va anar acompanyat pels membres de la FATEC Juan Monclús i Mario Cugat.

L’acte es va celebrar a l’Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona, ple de persones interessades en la temàtica. La jornada buscava reflexionar, analitzar i conèixer la realitat existent i els models de futur en la cura a la gent gran, en un context en que cada copa les persones grans han de ser més actors de la seva pròpia vida.

La jornada es va inaugurar per part del coordinador de l’Àrea d’Atenció a les persones de la Diputació de Barcelona, Josep Muñoz; el director general de la Fundació Pere Tarrés, Josep Oriol Pujol; i el Patró de la Fundació Agrupació, Miquel Vilardell.

La conferència inaugural va córrer a càrrec de la doctora Begoña Roman, presidenta del Comitè d’Ètica de Serveis Social de Catalunya. La seva conferència, amb el títol “L’ètica del tenir cura: el repte de la transformació de l’atenció”, va ser d’un alt nivell i escoltada amb un gran interès.

Seguidament es va desenvolupar una taula rodona sobre les experiències i els models en la cura a les persones. La taula rodona va comptar amb la participació de diferents especialistes en àrees relacionades amb la gent gran, que varen exposar fets i resultats de millores sobre aquesta atenció.

La conferència de clausura la va realitzar el Dr. Guillem López-Casasnovas, que sota el títol “Sostenibilitat i solvència del sistema de protecció social de la dependència” va aclarir molts dubtes sobre aquesta assumpte, del qual n’és un reconegut expert.