El 25 d’abril de 2018 es va realitzar la 35a assemblea General Ordinària de FATEC a la població de Manresa, com a cor de Catalunya i a més com a capital de la cultura catalana 2018, amb el lema “Els drets de la gent gran. La nostra prioritat”.

En l’acte inaugural hi van assitiar el Sr. Albert Marañon, Conseller comarcal d’Acció Social i Ciutadania del Consell Comarcal del Bages, la Regidora delegada de Cohesió Social, Gent Gran i Salut del ajuntament de Manresa Sra. Mercè Rosich i la Directora de Famílies Sra. Roser Gali en nom de la Generalitat de Catalunya.

Es va iniciar la jornada amb la benvinguda del president Sr. Josep Carné al centenar de compromissaris dels Casals vinguts de tota Catalunya i després van prendre la paraula les autoritats on van fer palesa la importància de celebrar 35 anys d’història alhora de la necessitat de crear polítiques, accions i activitats per la gent gran com a conseqüència del canvi generacional en el que estem immersos.

L’acte es va celebrar a l’auditori de l’Espai Plana de l’Om, on a part dels temes més formals com la memòria d’activitats i la presentació de l’estat de comptes es van tractar i analitzar alguns dels assumptes que més ens preocupen a les persones grans com són: la salut amb una presentació sobre la nutrició de les persones grans; com combatre la pobresa energètica; el programa de residències “La residència a la que m’agradaria anar a viure”; com també la situació i les accions que hem emprès sobre el tema de les pensions.
L’acte va acabar amb el discurs del president Sr. Carné, on va fer èmfasi en la defensa dels drets de les persones grans, com hi està treballant la Fatec i com hem d’encarar el nostre futur.
Cal destacar l’animada participació per part de tots els assistents, en l’apartat de precs i preguntes, on va quedar palès que el tema de la defensa dels drets de la gent gran és una gran prioritat per la que hi ha un gran interès en poder-los defensar i demanar el seu compliment per aconseguir viure i envellir amb dignitat .

L’alcalde de Manresa Il·lm Valentí Junyent va cloure la jornada, donant les gràcies per haver triat Maresa com a seu de l’assemblea d’aquest any i animant-nos a continuar treballant pel bé de la gent gran.

Finalment hi va haver un dinar de germanor amb tots els compromissaris i acompanyants a l’escola d’hoteleria JoviatT, on més de 250 persones vam gaudir un excel·lent dinar preparat pels alumnes de l’escola.

 

Fotografies:

 

Cliqui la imatge per veure més fotografies

XXXV assemblea general a Manresa Cliqui la imatge per veure més fotografies

 

Vídeo de l'assemblea:

 

 

 

Més informació: