A l’Auditori de FiraGran, es va celebrar un debat sobre el present i el futur de les pensions, en el que hi van participar la Sra. Mercè Perea (Diputada Socialista membre del Pacto de Toledo), el Sr. Josep Ginesta (Secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya) i la Sra. Mercedes Ayuso (Catedràtica d’Economia, Estadística i Economia Espanyola de la Universitat de Barcelona). Els tres ponents van explicar quina era la situació de les pensions actualment, el per què s'havia arribat en aquesta situació i quin creien que eren els camins per poder trobar sortides que permetin garantir unes pensions dignes i segures.

Posteriorment es va realitzar una Taula de debat entre Entitats formada per: la Federació de Pensionistes i Jubilats de CCOO de Catalunya; Unió de Pensionistes Jubilats i Prejubilats – UGT; La Coordinadora Nacional de Jubilats i Pensionistes de Catalunya; i la FATEC representada pel Sr. Enrique Peidro. Es va debatre i reivindicar diferents propostes a fi que des de l’Administració de l’Estat es posés en marxa mecanismes i procediments pe el compliment de les lleis que garanteixin el sosteniment de les pensions.

Va ser una jornada molts interessant en el que va permetre manifestar el descontent sobre les politiques que s’estan aplicant en el camp de les pensions, que estan perjudicant i molt als qui les perceben, sobretot a les vídues i la bretxa per la diferencia de gènere. Va originar un debat participatiu i intents on tothom hi va poder dir la seva.

 

firagran xerrada pensions 01

 

 

firagran xerrada pensions 02