El 31 de maig 2018, a -l’Aula Europa, seu de les institucions europees a Barcelona-, es va celebrar l’acte de presentació del document “Longevitat, un motor de canvi per a la societat”, que va estar redactat per La Cooperativa d’Idees per Barcelona, com associació multidisciplinar de persones amb diverses experiències de treball, recorreguts biogràfics, que aplega visions tècniques, professionals, o de representació i direcció d’entitats públiques o privades per reflexionar sobre el futur de la ciutat de Barcelona.

Des de finals del 2016, s’ha dut a terme un treball d'anàlisi i reflexió amb professionals de perfils diferents: geògrafs, metges, economistes, advocats, filòsofs, experts en polítiques socials, urbanistes, sociòlegs i dirigents d’entitats de Gent Gran com la FATEC, sobre la longevitat amb la voluntat d'identificar aquells reptes i oportunitats que representa aquest nova perspectiva vital de les persones: viure més anys, amb millor salut i amb plenes capacitats per continuar aportant a la societat experiència i creativitat.

Va fer la presentació del document la Sra. Anna Mª Prado com a redactora del document i el President de la Cooperativa Sr Carles Martí i posteriorment es va realitzar un debat amb el eurodiputat Sr. Javi López, la Sra. Cristina Segura de la Fundació La Caixa, i el professor de Filosofia Sr. Dani Anglada.

 

 

 

longevitat 01