A FATEC ja fa molt temps que hem entès que els ciutadans vinguts de les migracions han de tenir accés a tots els drets i serveis i, de manera particular, que s’aniran envellint i necessitant les corresponents prestacions.

I entre elles destaquem l’accés normal als equipaments cívics, casals, ateneus i llars de jubilats. Actualment ja tenen socis catalans antics i socis nouvinguts d’altres indrets de l’Estat i de migracions exteriors, des de fa anys i amb tota normalitat i ara caldrà rebre i acollir obertament a les persones d’aquestes noves migracions.

Per buscar sinergies de treball conjunt per intentar integrar a les persones grans immigrades a aquests equipaments socials, hem mantingut a la seu de FATEC una reunió de treball amb la “Asociación de Pensionados y Jubilados de Venezuela en Catalunya- Pejucat-” i "l’Associació Catnova"que s’ocupa de l’integració de qualsevol col·lectiu de migrants i particularment de les dones.

En el transcurs de la trobada hem tingut l’oportunitat de poder analitzar i estudiar que és el que hauríem de fer perquè la gent gran forana entrés als casals de la gent gran del nostre país per poder-se relacionar, conviure i socialitzar-se amb el col·lectiu dels seus socis i poder intercanviar coneixements, experiències i costums.

Ha estat una primera reunió molt profitosa, pendent d’altres que vindran per continuar treballant en la que s’ha arribat a uns principis d’acord per emprendre accions conjuntes per aconseguir l’objectiu marcat.

 

migracio venezuela 01

 

 

migracio venezuela 02