El passat 19 de juliol de 2018 la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya va celebrar l’acte del seu 15è aniversari. En nom de la Fatec, que va ser una de les entitats fundadores de la Taula el 2003, hi va assistir el president, Josep Carné, acompanyat del vicepresident Ramon Tubella i el membre del gabinet d’estudis Mario Cugat.

L’acte institucional, celebrat a l’Auditori Disseny Hub Barcelona, va comptar amb la participació del president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra; l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells.

L’acte va ser un reconeixement a la feina de les 35 entitats federades, que aglutinen més de 3.000 entitats socials a Catalunya, que ofereixen serveis i suport a persones en risc d'exclusió social. La presidenta de la Taula, Francina Alsina, va posar en valor “l’aposta que fa 15 anys va fer un grup d’entitats per tenir una sola veu, per treballar de manera transversal i per lluitar conjuntament per la defensa dels drets socials i l’enfortiment de les entitats”, que ha permès avançar “fins a la Catalunya Social d’ara”.

Tanmateix, Alsina, va reafirmar el paper de defensa i compromís de la Taula: “mentre hi hagi persones que no gaudeixen dels mateixos drets que la resta de la ciutadania, la Taula del Tercer Sector Social es mantindrà intacta i ferma en el seu compromís de defensa dels drets socials i de lluita per fer decréixer les desigualtats i les injustícies al nostre país”.

La celebració va acabar amb la lectura dels manifest dels 15 anys, que reafirma la missió, els valors i l’acció de la Taula.

 

15 anys taula