x voluntarisEl passat 16 d’octubre de 2018 es va reunir el Consell de l’Associacionisme i el Voluntariat de Catalunya, en el qual la Fatec hi participa. Es tractava de la primera reunió després d’un llarg parèntesi provocat per l’aplicació de l’article 155. La reunió es va celebrar sota la presidència del Director General d’Acció Cívica i Comunitària, Bernat Valls, i hi va participar el representant de la Fatec al Consell, Mario Cugat.

El punt principal de la reunió va ser la presentació del III Pla Nacional de l’Associacionisme i el Voluntariat 2018-2021. Aquest Pla pretén ajudar al bon desenvolupament del conjunt d’entitats, promovent l’augment de les persones voluntàries i el seu reconeixement davant la ciutadania, programant actuacions concretes per tot el territori.

Els membres del Consell varen fer diverses propostes i aportacions, entre elles algunes de la Fatec, que van ser recollides per la presidència. El III Pla compta amb el suport dels membres del Consell i seguirà ara els tràmits reglamentaris per la seva aprovació per part del Govern.