El passat 6 de novembre de 2018 l’Ajuntament de Barcelona i el Consell Assessor de la Gent Gran van presentar l’«Estratègia sobre el Canvi Demogràfic i Envelliment: Una ciutat per a tots els cicles de vida 2018-2030».

L’acte de presentació, celebrat a l’auditori del Museu Marítim, va ser conduit per la periodista Rosa María Calaf, amb la intervenció de Laia Ortiz, presidenta del Consell Assessor i tinent d’alcalde, i Joan Martínez, vice-president del Consell Assessor.

El document va ser presentat en detall pel coordinador de l’estudi, Marc Martí, per una de les col·laboradores en la seva elaboració, la doctora Mercè Pérez, i per Lluís Torrens, de l’Àrea de Drets Socials de l’Ajuntament.

L’estratègia recull 77 accions amb l’objectiu d’anticipar-se al procés de canvi demogràfic i d’envelliment de la població a la ciutat de Barcelona, valorant l’aportació i participació social de la ciutadania en tots els cicles vitals. L’estratègia s’articula entorn a quatre eixos: dret a la ciutat al llarg de la vida, convivència intergeneracional, envelliment actiu i recerca i planificació per un canvi demogràfic amb equitat.

Podeu consultar el document complet en aquest enllaç.

En nom de la Fatec va assistir a l’acte Mario Cugat, membre de la Executiva del Consell Assessor.