transit 01La Fatec demana el control de la circulació de vehicles per les voreres a la reunió del Consell de Seguretat i Prevenció de Barcelona

El passat 21 de novembre de 2018 la Fatec va assistir a la reunió del Consell de Seguretat i Prevenció de Barcelona que es va celebrar a l’ajuntament de la ciutat, presidida per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

A la reunió es van tractar diversos temes sobre seguretat de la ciutat, com l’evolució de la criminalitat, la sensació d’inseguretat, el fenomen de la venda ambulant o la prevenció dels efectes negatius de les situacions meteorològiques adverses.

En el torn d’intervencions, el membre del Gabinet d’Estudis de la Fatec, Mario Cugat, va reclamar l’ordenació i el control de la circulació de vehicles per les voreres de la ciutat, com bicicletes i patinets elèctrics. Des de la Fatec es va recordar que aquesta situació afecta especialment la gent gran per la seva fragilitat. Un simple ensurt en circular per la vorera o un cop provocat per aquests vehicles pot ocasionar caigudes de greus conseqüències per les persones de més edat, com ja s’ha constatat en diverses ocasions. La Fatec va insistir també en la necessitat d’educar els usuaris d’aquest tipus de vehicles en actituds cíviques. També es va assenyalar la creixent preocupació de l’increment de grups violents de joves que proliferen per la ciutat. La presidència del Consell va prendre nota d’aquestes preocupacions.

Respecte als temes previstos en l’ordre del dia, el Consell va constatar un lleuger augment durant el 2017 de la victimització, i una estabilitat en el nombre de denúncies. Els delictes augmenten especialment a Ciutat Vella, amb lleugers augments a l’Eixample, Horta-Guinardó, Gràcia i Sant Martí. Els delictes contra el patrimoni quasi es van doblar, els furts van créixer quasi un 60% i els robatoris amb violència més d’un 20%. Els delictes contra turistes han baixat un 15%.