La FATEC, i per tal de poder millorar tots els aspectes de la vida de la gent gran, formem part de la plataforma AGE Europe, entitat amb bona connexió amb el Parlament Europeu, i que representa a més de 49 milions de persones grans de tot Europa.

Des de la Comissió de Drets Humans d’aquesta Entitat, i davant les properes eleccions al Parlament Europeu del proper mes de maig, s’ha redactat un manifest conjunt amb el títol “Assolint l’equitat de drets i dignitat per les persones grans” on es demanden de que la UE no només es tingui present la economia i el creixement, sinó que es prenguin mesures concretes per garantir que totes les persones es tinguin en compte i es puguin apoderar per dur a terme una vida activa i autònoma independent de l’edat

Per aquest motiu, aquest manifest, elaborat per més de 100 entitats de persones grans de tot Europa, vol visualitzar la discriminació que pateixen les persones grans. Per sensibilitzar a la societat, i en especial a l’àmbit polític d’assolir l’equitat de drets i la dignitat de les persones grans.

Durant el mes de novembre i desembre el nostre president Sr. Josep Carné i el nostre portaveu Sr. Enric Ollé, han fet entrega d’aquest manifest a tots els grups parlamentaris per tal de que puguin incloure en els seu programes electorals totes o algunes de les propostes que els hi demandem.

Hem mantingut reunions amb:

  • El 5 de novembre amb el diputat del PP Sr. Santi Rodríguez
  • El 6 de novembre alb la diputada de C’s Sra. Noemí de la Calle
  • El 12 de novembre amb el diputat de la CUP Sr. Vidal Aragonès
  • El 13 de novembre amb la diputada de ERC Sra. Naiat Driouech
  • El 19 de novembre amb el diputat del PDCAT Sr. Carles Campuzano
  • El 21 de novembre amb el diputat del PSC Sr. Raúl Moreno
  • El 21 de novembre amb la diputada En Comú Podem Sra. Marta Ribas
  • El 4 de desembre amb el diputada de Junts per Cat. Sra. Salwa Laouaji

En totes aquestes entrevistes també es va fer una exposició dels diferents àmbits i grups de treball de la FATEC, així com de les diferents objectius i preocupacions que ens afecten al món de la gent gran. L'acollida va ser molt positiva entrant amb detall de tots els aspectes del manifest, on es va destacar la importància que té que aquest mateix manifest, a través de totes les Entitats que formem part d’AGE, s’estigui fent arribar a tots els grups polítics de tots els estats membres de la Unió Europea.