Durant la setmana del 8 al 14 d’abril 2019, s’ha celebrat a la ciutat de Sabadell la seva “Festa Gran” per donar a conèixer la feina que realitzen el casals i entitats de gent gran de la ciutat, per posar en valor l’esforç dels més grans com a persones compromeses a seguir contribuint a la comunitat que els envolta.

Durant tota la setmana s’ha realitzat activitat de tota mena ja siguin de caràcter cultural, lúdic, d’actualitat, amb propostes que van des de cinema a la gimnàstica, corals i play back, mostres i tallers de manualitats, passarel·la de vestits, tai-txi, ball, teatre, conferencies, etc.

El dilluns dia 8, el president de FATEC, Sr. Josep Carné va pronunciar el Pregó d’Inauguració de la Setmana a la sala d’actes de l’Ajuntament davant la Corporació Municipal presidida per l’Ilm. Alcalde Sr. Maties Serracant, la Presidenta de la Coordinadora d’entitats de gent gran de Sabadell Sra. Teresa Sererols i els representants de les Entitats i Associacions de gent gran del municipi. que va donar peu a l’inici de la setmana.

El Pregó del Sr. Carné va ser una exposició concreta i d’ampli abast dels temes diversos que afecten a les persones d’edat, amb dades, informacions, valoracions i propostes molt centrades en el moment que estem vivint.
També, en el marc d’aquesta Setmana de la Gent Gran, el dia 9 d’abril de 2019, invitat per la Regidoria de Cicles de Vida de l’Ajuntament, el Sr. Mario Cugat, del Gabinet d’estudis de Fatec, va fer una Xerrada a l’Auditori Pere Quart sobre el tema: “La gent gran al Segle XXI”, a la que varen assistir unes 60 persones i va presidir la sessió la Sra. Lara Fort, Cap del Servei de Cicles de Vida de l’Ajuntament de Sabadell.

Va tractar d’una previsió estimada de com evolucionaran les persones d’edat que van arribant a la jubilació, com encararan el seu futur , que els preocuparà, quins serveis necessitaran, com seran les pensions, etc.

 

 

 

festa gran sabadell 01

 

 

festa gran sabadell 02

 

 

 

festa gran sabadell 04

 

 

festa gran sabadell 05