El 7 de maig 2019, a Barcelona i organitzat per la Fundació Pere Tarrés i Fundació Agrupació, s’ha realitzat la Jornada “Pobresa i Vellesa” amb l’objectiu de visualitzar les moltes cares i situacions que té la vellesa des de les seves vessants social, familiars, econòmiques, i les repercussions que comporta tant en la pobresa energètica, en la salut, la vulnerabilitat, la precarietat i l’exclusió social.

Han presidit l’acte inaugural la Sra. Meritxell Benedí Directora General de Serveis Socials de la Generalitat i de la Vicepresidenta segona de la Diputació de Barcelona la Sra. Laura Martínez, a part de la brillant conferencia de la Dra. Mercè Pérez Salanova aportant reflexions en relació a la vida de les persones grans. Per parlar de Pobresa i Vellesa s’ha realitzar una taula rodona per debatre la perspectiva social i sanitària, i un altra des de la perspectiva econòmica i d’habitatge en la que ha intervingut el Sr. Enric Ollé de Fatec, que li ha donat peu a poder parlat des de l’òptica de la persona gran per explicar la situació de com es viu aquesta situació d’incertesa davant l’increment de la pobresa i la reivindicació de que hi ha una manca de solucions des de totes les administracions, al que comporta que entitats com la FATEC tingui que està treballant per aportar-hi respostes.

Conjuntament amb la Fatec, hi ha participat entitats com Amics de la Gent Gran, Fundació Salut i envelliment de la UAB, el departament de Salut de la Generalitat, Càritas i Ceo d’Ecoserveis
La jornada ha estat molt interessant amb una molt bona participació del públic assistent que ha generat un debat obert i profitós.

 

pobresa 01

 

 

pobresa 02