Per comentar l’avantprojecte de llei que ha elaborat la Conselleria de Justícia de la Generalitat de Catalunya que pretén equiparar el maltractament psicològic amb el maltractament físic, on els fills que maltractin psicològicament als seus pares perdran el dret a la legitima. El nostre president Sr. Josep Carné com a representant de la FATEC, ha estat entrevistat per diferents mitjans de comunicació: el Periódico de Catalunya i la Vanguardia com a premsa escrita, la Cadena SER emissora de radio, i en el programa de la TV Antena 3 dins del programa “Espejo Publico” que és un dels de més audiència del mati.

Aquestes entrevistes ens ha permès expressar la nostra satisfacció de que és posi en marxa aquesta mesura, i esperem que molt aviat sigui aprovada pel Parlament de Catalunya, perquè creiem que pot permetre protegir a les Persones Grans d’abusos, sobretot tenint en compte que davant la dificultat que té poder demostrar que hi ha hagut maltractament ja sigui de tipus psicològic, negligència, econòmic, abandó vulneració de drets, etc, es donarà prioritat al testimoni de la persona maltractada, i haurà de ser el legitimari que en tot cas haurà de demostrar que ha actuat correctament.

També vam aportar algunes dades sobre les més de 1.000 denuncies que es van produir l’any 2018 els abusos psicològics sumés el 44%, per altra banda vam aprofitar per fer una crida a animar a que es denunciïn tots el casos, ja sigui per part del testador, un familiar o un veí, a fi de prevenir el maltractament a la gent gran, on la FATEC hi està treballant des de fa molt de temps.

 

maltractaments tv 02