Del 12 al 15 de juny 2019, s’ha realitzat la 21ena edició del Saló de la Gent Gran de Catalunya a les Drassanes Reials de Barcelona.

La FATEC com en els darrers any hi ha participat amb un estand conjuntament amb la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, que ens ha donat la possibilitat de presentar la FATEC als visitant que no ens coneixien, com també poder intercanviar opinions i experiències amb els vells coneguts dels Casals visitants. Des de el nostre estand ens hem esforçat en promoure la consciencia de les persones grans a fi de que participin com a voluntaris a la nostra Entitat per treballar plegats perquè entre tots puguem construir un futur que ens permeti envelliment amb dignitat.

En el mateix estand es van realitzar un parell de tallers cada dia d’exercici físic dirigits per un monitor professional amb la participació dels visitants al Saló. Tanmateix és van realitzar xerrades relacionades amb el mon de l’esport i la salut física que van portar a terme esportistes ja retirats com van ser marxador Josep Marin, el futbolista Ramon Alfonseda, també ens va visita l’agent de jugadors de futbol Josep Mª Minguella, que ens va explicar com va portar figures importants sobretot al Barça, i també es va visita el ex-jugador de bàsquet tant del Barcelona com del Joventut Xavi Crespo. L’objectiu general de les tertúlies que van estar moderades pel periodista Pere Escobar, van ser les de transmetre consells i recomanacions del benefici del exercici físic en la gent grans .

Durant els quatre dies que va dura la Fira van passar pel nostre estand més de 500 persones amb les que vam poder comentar i debatre temes relacionats tant amb les activitats que desenvolupem des de la nostra Federació com la situació i les preocupacions que ens pertoca viure actualment la Gent Gran davant la societat.

 

firagran2019 01

 

firagran2019 02