El 20 de juny 2019 es va celebrar la XXXVI Assemblea General Ordinària de FATEC baix el lema “Junts farem una nova FATEC”, aquest any la ciutat elegida ha estat Barcelona i el lloc va ser l’espai Francesca Bonnemaison on si van aplegar prop de 200 persones.

La jornada va començar en un esmorzar de benvinguda als més de cent compromissaris i els seus acompanyants vinguts de tota Catalunya, i posteriorment es va iniciar la jornada de treball amb les paraules de benvinguda del president de FATEC Sr. Josep Carné.

Posteriorment el Sr. Xavier Bernadí, Director de Dret i Entitats Jurídiques del departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya ens va explicar el avantprojecte de llei que està preparant el Departament de Justícia on s’equiparà el maltractament psicològic al maltractament físic en el desheretament dels legitimaris que maltractin psicològicament la parella o els pares del testador. Ens va explicar que d’aquesta manera, la llei proporcionarà més protecció als testadors, especialment a les persones grans i dependents.

Posteriorment es va presentar el vídeo amb la memòria d’activitats del actes i actuacions més rellevant que hem dut a terme durant tot l’any, i acte seguit és va presentar l’estant de comptes del any 2018 així com el pressupost del 2019, on és va poder fer una exhaustiva explicació i comentaris sobre la situació que ens trobem actualment.

Com a mostra de nous projectes que estem duent a terme és va fer una presentació a càrrec de Marta Raventós sobre la prevenció de com combatre la solitud, i per part del Sr. Josep Cayuelas sobre el programa de Mentories, on vam tenir l’oportunitat de poder visionar un exemple de l’acompanyament que s’està fent al Sr. Mohamed un jove provinent de Gambia, on voluntaris de FATEC l’estem acompanyant per ajudar-lo a la seva integració a la Societat Catalana.
En la seva intervenció el president Sr. Carné, ens va explicar que vol dir el lema d’aquest any “Junt farem una nova Fatec”, i tots els camps on podem treballar plegat per aconseguir que tinguem un futur millor que ens permeti viure i envellir amb dignitat i que els nostres descendents trobin el camí preparat.

Finalment el Vicepresident Sr. Ramon Tubella, va fer el discurs de cloenda on va animar i encoratjar a tots els assistents a participar com a voluntaris per construir aquest nou projecte de Fatec que tenim endegat
Cal destacar la bona participació dels assistents en el torn de paraules per aportar els seus suggeriment comentaris,i propostes de com podem millorar l’estat del benestar i en especial el referit a la gent gran
Un cop acabat l’acte es va realitzar un dinar de germanor al Poble Espanyol de Barcelona on a part de tenir l’oportunitat de intercanviar les experiències i vivències de cada Entitat, vam tenir l’oportunitat de poder passejar i visitar aquest lloc tant especial per contemplar i entendre part de la cultura espanyola amb la seva artesania, art, tradicions, etc.

 

Documentació:

 

Fotografies:

 

assemblea2019 01

 

 

assemblea2019 02

 

 

assemblea2019 03

 

 

assemblea2019 04

 

 

assemblea2019 05

 

 

assemblea2019 06