El dia 27 de setembre, FATEC 2019 junt amb altres Associacions, vàrem estar invitats a participar en el procés participatiu de ciutadania per tal de recollir les expectatives i necessitats envers el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) celebrat en les instal·lacions del SEM a L’Hospitalet de Llobregat.

Va ser una jornada molt interessant, per poder conèixer aquest servei, que ara per ara disposa de dos bases principals, la de l’Hospitalet i un altra a Reus, se’ns va mostrar l’hangar amb les ambulàncies i vehicles per atendre tota mena d’emergències i prestar els serveis, la sala on els telèfons reben les trucades i el diferent personal especialitzat, qui és qui selecciona com s’ha d’atendre l’emergència.

Desprès en diferents grups, es va fer un exercici, per valorar les fortaleses i les febleses del servei, exercici molt debat entre els assistents, es van fer aportacions per millorar el servei, insistint molt a fer més pedagogia per donar a conèixer el servei al gran públic, tenint en compte que el SEM vol i pot ser, a traves de les trucades telefòniques , l’entrada a CATSALUT, per evitar el col·lapse de les urgències hospitalàries. La jornada va ser molt extensa i interesant pedagògicament parlant.

Com a FATEC, vàrem moltes aportacions, sempre des de el punt de vista de la gent gran i ens vam posar a la seva disposició per fer xerrades divulgatives a través de les nostres Associacions.

 

sem 01

 

 

sem 02