El passat dia 1 d’octubre de 2019, a la seu de l’Imserso, es va reunir el Pla del CONSEJO ESTATAL DE PERSONES MAYORES. Des de Catalunya varen ser-hi presents els Consellers Srs. Enrique Peidro i Mario Cugat en nom de FATEC i Joan Martinez, en nom de la Coordinadora de Jubilats i Pensionistes de Catalunya.

Va presidir l’acte la presidenta del Consejo, la Ministra de Sanidad, Consumo y Bienestar Social, Sra. Mª Luisa Carcedo, acompanyada del Dr. Gral. de l’Imserso, Sr. Manuel Martinez Domene i el Vicepresident 3r. del Consejo, Sr. Luis Martin Pindado.

A l’ordre del dia es va presentar el projecte de decret de renovació del Consejo que, estatutàriament ha acabat el seu mandat i a continuació la Ministra va obrir un torn de paraules en la que els Consellers varen tractar, criticar, demanar i proposar sobre dependència i el seu finançament, el manteniment i actualització de les pensions, el problema dels robots que substitueixen al treballador i no cotitzen, la salut, el problema en augment de la soledat volguda o no, la insuficient distribució de la renda bàsica, i altres temes de molt interes, que varen ser recollits per els responsables politics.

En acabar la reunió, a l’Auditori del mateix Imserso en audiència oberta a invitats i persones interessades es va celebrar un acte commemoratiu del Dia Internacional de la Gent Gran, també presidit per la Ministra del govern espanyol.

 

consejo estatal 01