El 27 de gener 2019, hem participat en l’acte organitzat pel Consell Català del Moviment Europeu (CCME), celebrat al auditori del Palau de la Generalitat de Catalunya que ha tingut com a objectiu fer una anàlisis i debat sobre “El Repte Europeu de la Sostenibilitat”.
S’ha aprofitat aquesta XXIX jornada europea per celebrar el 70 anys del CCME on s’ha presentat un llibre on recull els esdeveniments més significatius en aquest període.
En el acte pròpiament dit, hi hagut una ponència del Sr. Ferran Tarradellas, director Representació Comissió Europea a Barcelona, sobre el lideratge d’Europa en la implementació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’agenda 2030.
Posteriorment s’han realitzant un parell de taules rodones per parlar dels reptes ambientals i climàtics així com dels econòmics, socials i laborals, donant peu a una molt bona participació de tots els assistents i que ens ha donat la possibilitat de reivindicar, que hi trobem a falta en els ODS que es parli de la gent gran i els seus drets, que es garanteixi una cartera de serveis mínims que asseguri a la ciutadania els drets proclamats, apart de tenir en compte l’envelliment actiu, saludable i socialment productiu com mantenir una formació continuada com a palanca de desenvolupament socioeconòmic
L’acte ha estat presentat pel president del CCME Sr. Xavier Ferrer i ha estat clausurat pel Hble. Conseller Sr. Alfred Bosch.