edadVida evento 1

La Fundació Edad&Vida ha organitzat un webinar amb el títol de Residencies Immunitzades: i ara que?, en la que la FATEC ha estat convidada a participar-hi.

L’acte ha consistit en la presentació del Estudi Resicovid, en la que la Dra. Sacramento Pinazo psicòloga investigadora de la Universitat de València, ha fet una exposició dels resultats on s’han analitzat els canvis cognitius, afectius i funcionals associats al confinament, en especial en el mon residencial.

Aquesta jornada ha permès també que la Sra. Mercè Mas com a responsable del programa a FATEC “La residencia on a mi m’agradaria anar a viure”, poder fer una presentació del mateix, així com a experta en gerontologia fer una exposició de com ho estem vivint i de quin futur ens espera, alertant del repunt de la discriminació per l'edat: "A més d'estigmatitzar la gent gran, on totes les mesures adoptades han estat en funció de l'edat, i no de la persona.

Des FATEC sempre s’ha insistit que el tracte ha de ser personalitzat, que s'han de tenir en compte les necessitats, drets, desitjos i preferències de cada persona ". També s’ha posat en valor la feina dels centres residencials: dels que s'ha donat una visió molt negativa de les residències, quan la realitat ens indica que s'han trobat infinitud de solucions creatives, tot i les limitacions. De totes manera cal insistir en el camí de la personalització. Les residències no són hospitals, ningú vol viure en un hospital. Les residències han de ser centres de vida, amb una major integració social i sanitària, però han de ser les seves llars ".

La jornada ha conclòs amb un debat entre les dues ponents i el Sr. Josep de Marti director de Dependència.Info i expert en el mon residencial, moderar per Sr. Josep Valls, CEO de Anticimex, que ha permès fer un anàlisis de que ens agradaria que passes per recuperar el temps perdut i millorar els nivells de benestar de les persones residenciades.

 

edadVida1

edadVida2