envelliment1

 

 

Reunió del grup de treball per fer aportacions al Llibre Verd, publicat per la Comissió Europea amb l’objectiu de fomentar una reflexió a nivell de tota Europa sobre l’envelliment, i de com impulsar la solidaritat i la responsabilitat entre les generacions.

Ens ha permès fer propostes i aportacions al document amb l’esperança de que les nostres demandes puguin donar peu a crear processos legislatius a nivell de tota la UE que permetin satisfer les necessitats de les persones grans, assegurar una protecció de l’Estat del Benestar complerta i fer una anàlisis del impacte de l’envelliment en la societat.

Aquestes propostes les hem treballat perquè estem convençuts de que l'envelliment ens afecta en tots els aspectes i durant tota la vida. Per tant sense perdre de vista que partim del notable avanç en el que mai abans tants europeus havien gaudit d'una vida tan llarga. Aquesta tendència està tenint un impacte significatiu sobre les vides quotidianes de la gent i sobre les nostres societats.

Aquesta situació té implicacions per al creixement econòmic, la sostenibilitat pressupostària, l'assistència sanitària i les cures de llarga durada, el benestar, així com la cohesió social. A més, l'impacte desproporcionat de la pandèmia a la gent gran (en termes d'hospitalització i morts) ha ressaltat alguns dels desafiaments que planteja l'envelliment de la població, pels que demanem solucions.