intergeneracional1

El 29 d’abril se celebra el Dia Europeu de la Solidaritat i la Cooperació entre Generacions, una data que es va instaurar a partit de l’any 2009 gràcies a l’impuls d’organitzacions com AGE Platform Europa (de la que FATEC en forma part) i el Fòrum Europeu de la Joventut.

L’objectiu de celebrar aquest dia, és per promoure la defensa dels drets de les persones grans com també la visibilització i foment del respecte, que permeti la inclusió i participació de la gent gran per oferir la seva contribució a la societat actual i per aconseguir una millor solidaritat intergeneracional.

Des de FATEC sempre hem defensat la solidaritat entre generacions insistint en la lluita contra les desigualtats en totes les etapes de la vida per tal de garantir el compliment i la dignitat de les persones grans. La igualtat és l’eix vertebrador de la solidaritat i de l’envelliment saludable. Per tant volem impulsar les relacions intergeneracionals com una manera d’incloure a la gent gran a buscar una major convivència entre la joventut i els grans, a fi de que les dues generacions puguin retroalimentar-se per donar el millor de cadascuna d’elles.

Les desigualtats existents dins i entre generacions tendeixen a autoexcloure els uns dels altres, per tant és necessari buscar la forma d’aconseguir unir amb solidaritat i respecte una bona relació entre totes les generacions, ja que hem de tenir la possibilitat d’interactuar conjuntament, per participar plenament en activitats socials, culturals, d’educació, com també en la vida pública, evitant que les noves tecnologies deixen enrere moltes dels costums i tradicions heretades, rescatant el valor que té per a la societat la sapiència i experiència dels més grans.

Volem aprofitar aquesta diada per reivindicar que, és responsabilitat dels nostres governs evitar l’antagonisme entre generacions i, construir la resistència de la nostra societat sobre allò que ens uneix, amb respecte mutu, una escolta profunda i voluntat de compartir el poder entre generacions.

 

Podeu descarregar o llegir el manifest aquí