Avui hem celebrat la 3ª trobada de Casals, on una setantena d’entitats ens hem aplegat per poder parlar i debatre temes que ens ocupen i preocupen a la gent gran.

La Dra. en Psicologia Sra. Maria Jesús Comellas com a professora emèrita honoraria de la Universitat Autònoma de Barcelona, ens ha parlat de: L’IMPACTE EMOCIONAL DE LA PANDÈMIA. COM ENS HA AFECTAT I PERQUÈ?. En el que ens ha donat una visió de la situació que tenim les persones grans, com ho estem vivint, com ens està afectant i com hem d’actuar davant d’aquesta situació llançant un missatge de positivitat.

Posteriorment el Sr. Jordi Cabezas del Casal de l’Avi de La Jonquera, i el Sr. Josep Mª Griñó de Calella ens han exposat la situació que es troben els seus centres, com ho estant vivint, quines activitats estan duent a terme i quins son els projectes de futur. El que ha permès extreure idees per comparar i aplicar als altres Centres .

Per part de FATEC, em explicat com hem estat treballant durant els darrers temps davant els poders politics del País amb la compareixença de l’any 2019 en el Parlament de Catalunya davant la Comissió d’Estudi de les Politiques per al Millorament de la Qualitat de Vida de la Gent Gran. Per aportar les reivindicacions que permetin aconseguir una bona i efectiva millora en la vida dels mes grans, Així mateix la setmana passada des de CEOMA (la Confederación Española d’Organizaciones de Mayores) de la que Fatec en és membre i ostenta una vicepresidència s’ha fet una compareixença davant del Senat a Madrid en la mateixa direcció per demanar millores en les politiques de la gent gran.

També es va informar als participant de la jornada de les aportacions que hem fet des de FATEC al debat polític que ha impulsat la Comissió Europea amb la creació del llibre verd sobre l’envelliment, per recollir aportacions sobre com respondre als desafiaments i les afectacions al canvi generacional en tots els aspectes de la nostra vida. Esperem que les aportacions realitzades davant tots el poders politics de tots els àmbits pugui concloure amb una millora a la nostra qualitat de vida que ens permeti viure i envellir amb dignitat.

Va concloure la jornada amb un debat obert i participatiu sobre les qüestions que més afecta als centres presents a la jornada, deixant palesa que al més important és aconseguir una bona represa de les activitats als Casals, que encara no poden dur a terme amb normalitat tot i que la majoria del usuaris estan ja vacunats.

3aTrobadaCasals1

 

 

3aTrobadaCasals2