Per poder analitzar l’increment de l’ús de les noves tecnologies que comporta l’augment de la bretxa digital entre les diferents generacions. El Consell Consultiu de la Gent Gran del Garraf, ha organitzat una jornada per analitzar l’empitjorament de l’accés als serveis, la qual cosa incrementa la vulnerabilitat per raó d’edat i que s’ha vist incrementada en aquesta pandèmia, amb l’objectiu de:
• Analitzar aquest fenomen des de diferents mirades
• Conèixer la realitat actual i els recursos amb els que comptem.
• Saber com repercuteix al benestar de les persones grans
• Conèixer els reptes que tenim per endavant per prevenir la desigualtat.
• Reflexionar sobre que podrem fer per pal·liar aquesta situació i millor l’accés a les noves tecnologies.
FATEC, representant la gent gran hem tingut el privilegi de participar-hi amb la ponència “L’atenció bancària i les persones grans”, al efecte de aportar una reflexió de l’afectació aquesta bretxa digital a bona part del nostre col·lectiu:
PROGRAMA
10:00h Benvinguda a càrrec de Nelson Araujo Ozuna, conseller delegat de Gent Gran del Consell Comarcal del Garraf i de Eulàlia Sardà, consellera de l’Àrea d’Atenció Social Especialitzada del Consell Comarcal del Bages.
10:10h Presentació d’objectius a càrrec de Nina Serrano, tècnica de gent gran.
10:15h “L’atenció bancària i les persones grans: dificultats en les que es troben en les gestions”, a càrrec de Josep Carné , President de FATEC (Federació d’Associacions de Gent Gran de Catalunya.
10:35h “Cal trencar la bretxa digital de les persones grans”, a càrrec de Joaquim Millán, director de Eurolocal.i
10:55h “Iniciativa Bages. Carta denúncia i peticions de millora als Serveis Bancaris”, a càrrec de Roser Nin, cap tècnica de Serveis d’Inclusió Social, Acollida i Envelliment i Mònica Busuldú, tècnica de Serveis d’Inclusió Social, Acollida i Envelliment i d’en Victor Feliu, membre del Consell de les Persones Grans, en representació del sindicat CCOO, Jubilats i Pensionistes.
11:20h Debat i preguntes de les persones assistents.
11:50h Conclusions i cloenda.