Podeu veure l'extracte del programa al següent vídeo:

 

Per veure el programa sencer cliqueu Anar al programa

 

 

 

El 18 maig 2021 la FATEC va estar present al programa “EN LINEA” a TVE de Catalunya per parlar de l’afectació que suposa a les persones grans el tancament progressiu i continuat d’oficines bancàries arreu del territori, el que ha comportat que moltes poblacions de Catalunya s’han quedat sense la seva oficina ni disposar de servei de caixer.

En el transcurs del programa la FATEC, representada pel seu president Josep Carné, ha pogut donar visibilitat a aquest problema, que conjuntament amb el cap de política econòmica del diàri ARA, Sr. Albert Martin, han analitzat els afectes que està ocasionant aquests tancaments i en especial a les persones més vulnerables, com també l’afectació que comporta tenir-se que adaptar a la digitalització del servei, en la que no es té en compta la bretxa digital per les persones que no tenim les habilitats necessàries per fer transaccions de forma autònoma.

S’ha posat èmfasis en el fet que les entitats financeres no tenen en compte les necessitats d’aquests col·lectius i, a més a més, ens trobem que actuen imposant horaris i formes d'atenció que limiten l'atenció personalitzada, carregant comissions del tot injustes.

S’ha comentat també que la digitalització ràpida fa que el problema sigui encara més crític, cosa que provoca que un nombre creixent de consumidors s’enfronti a dificultats per accedir al pagament, principalment per motius d’accessibilitat i seguretat. Com a conseqüència, cada vegada hi ha més persones grans que són víctimes de tota mena de fraus.

bancaGG 3bancaGG 1bancaGG 2