El passat dia 17 d’Octubre es va celebrar a la seu de la Fundació Arrels a Barcelona un acte per commemorar el dia Internacional de la Pobresa 2016. Organitzat per la Taula del 3er. Sector i Arrels hi va participar Miquel Fuster, usuari d'Arrels, que va explicar la seva experiència de 15 anys de vida al carrer, llegint a continuació el Manifest per l’Eradicació de la Pobresa 2016. Es pot llegir en el següent enllaç :

https://pobresazero.wordpress.com/

Després van intervenir el Dir. De la Fundació Arrels el Sr. Ferran Busquets, , la Vicepresidenta de la Taula del 3er. Sector, la Sra. Sonia Fuertes, i el Gerent de Drets Socials del Ajuntament, Sr. Ricard Fernández .
Va concloure l’acte la Honorable Consellera de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat de Catalunya, la Sra. Dolors Bassa.

Tots van coincidir en que encara hi ha molt camí per recórrer per poder eradicar la pobresa, però que es fonamental el treball del dia a dia de les Entitats socials, i polítics, treballant com un equip i unint forces. La Consellera va recalcar la importància de l’acord signat , el passat mes de Setembre, entre la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona del Contracte del Programa dotat amb 52,3M€, per finançar serveis socials, lluitar contra la pobresa i fomentar la cohesió i la igualtat.

Podeu lleixi l’acord en el següent enllaç

http://ajuntament.barcelona.cat/premsa/2016/09/12/la-generalitat-i-lajuntament-de-barcelona-signen-el-contracte-programa-dotat-amb-523me-per-financar-serveis-socials-lluitar-contra-la-pobresa-i-fomentar-la-cohesio-social-i-la-igualtat/

Per part de la FATEC, van assistir al acta, el Sr. Marius Cugat i la Sra. Montse Pous.

 

pobresa zero 01

Lectura del manifest Pobresa Zero 2016 davant el Parlament de Catalunya

 

Més informació:

http://www.lafede.cat/les-entitats-demanen-complir-les-mesures-acordades-al-ple-demergencia-social-amb-mes-celeritat/