visita guiada pel paral·lel visita guiada pel paral·lel

 

Dins del programa de sortides culturals el passat 20/01/2022, es va realitzar una passejada guiada pel Paral·lel de Barcelona per visitar alguns dels espais emblemàtics que un dia van congregar la vida alegre d’aquest barri anomenat Districte Cinquè des dels inicis fins als anys 80.. Teatres, bodegues, cabarets elèctrics i music-hall, cinema i altres fenòmens del Broadway de Barcelona a través dels personatges que en foren protagonistes i dels periodistes i historiadors que en deixaren testimoni. Durant el recorregut es va recomanar llibres de personatges de la Zona, també es va comentar la remodelació urbanística del Paral·lel, amb suport gràfic (fotografies de l’època dels carrers i espais que es va tenir la oportunitat de contrastar).

Cal destacar la bona acollida que va tenir la visita de les 20 persones que va composar el grup, així com l’interès demostrat per tot al que el guia els va exposar.

Aquesta visita va permetre a les persones grans que la composaven poder rememorar vells records del que havia estat el Paral·lel i les anècdotes viscudes en les seves estades en especial als teatres més antics com el Molino o l’Apolo.