7aTrobadaCasals 1

 

 

El passat 3 de febrer 2022 es va realitzar la 7a trobada de Casals, en la que hi van participar més de 50 entitats i que va donar peu a tenir un debat obert i participatiu per parlar del tracte que rebem les persones grans per part de la banca (horaris limitats, manca d'atenció personalitzada, i tancament d'oficines).

Al respecte i a fi de buscar respostes a aquesta problemàtica vam acordar fer una petició a les AAPP perquè de forma seriosa s'impliquin a fer propostes de solucions que permetin tornar a la situació d'atenció d'anys enrere.

En l'espai de presentació de Casals ho va fer l'Espai Caixa Sant Lluís de Barcelona, i el Casal del Parc de Mataró, volem ressaltar que tots dos són centres que de forma proactiva fan moltes activitats per donar servei als seus socis, al que ha permès fer una anàlisi i reflexió sobre alguns dels projectes innovadors que estan realitzant.

En aquesta mateixa trobada es va presentar la proposta de "Club de Lectura Fàcil", que consisteix a estimular a les persones grans a llegir amb uns llibres preparats i adequats per la nostra edat. Per fer-ho vam tenir la possibilitat de comptar amb l'experiència del casal de Premià de Dalt que està portant a terme aquesta activitat de la mà de la Sra. Carme Mayol que és la coordinadora i impulsora del grup i que a més és la fundadora de l'Associació de Lectura Fàcil l'any 2003 i que en va ser la codirectora fins a l'any 2017. El propòsit d'aquesta presentació és la de motiva als Centres de gent gran que ho posin a la pràctica.

També es va presentar la proposta de que els casals de Catalunya puguin impulsar als seus municipis o barris una exposició itinerant dedicada al món de la gent gran, aquesta exposició dona veu a vint-i-cinc persones que viuen a diverses residències de gent gran, presentada amb fotografies i memòria oral d'una generació marcada per la guerra i el franquisme.

Cal destacar la bona participació dels Casals presents a la reunió i el propòsit de treballar plegats per aconseguir millores a la qualitat de vida de la gent gran.