Amb el lema "Créixer Socialment", el V Congrés del Tercer Sector Social organitzat per la Taula del Tercer Sector Social és va celebrar a Barcelona entre el 14 i el 17 de juny on hi van participar 1.800 persones i 40 ponents nacionals i internacionals.

Al llarg dels quatre dies, el congressistes van poder assistir a 1 conferència inaugural, 2 grans col·loquis, 8 debats, una àgora d'experiències on s'hi han presentat 154 projectes innovadors que les entitats socials estan portant a terme a Catalunya.

En aquest espai FATEC, ha presentat el seu projecte "la residència a la que m'agradaria anar a viure", el Sr. Carles Pertegaz i Joan Monclus com a coordinadors del projecte van ser els encarregats de poder fer arribar a tothom la informació el mes real i completa possible de com hauria de ser la residencia mes adient tenint en compte les diferents situacions personals: estats mental i físic, situació del Centre, aficions (hobbies), etc etc., fins poder escollir la que més s'assembla a la que "voldríem anar a viure".

Van ser moltes les persones que als voltants de la taula en les dos sessions i amb caràcter particular o corporatiu, van formular consultes sobre situacions i conceptes de reglamentació.

També la FATEC, va estar present en l'espai Entitats Socials amb un estand per oferir informació de les activitats que desenvolupem envers el conjunt de les persones grans.

En l'acte de cloenda del V Congrés, es va presentar el Baròmetre del Tercer Sector Social 2016 on es constata que més d'un milió i mig de persones son ateses per les entitats socials de Catalunya. També es va llegir el manifest final que recull els reptes i objectius més importants del Tercer Sector Social per als propers dos anys.

 

5e-congres-3r-sector-01

 

5e-congres-3r-sector-02

 

5e-congres-3r-sector-03