A Brussel·les es va celebrar el passat 16 de juny 2016, a la Comissió Europea i organitzat per AGE Platform Europa, la 11a Jornada Mundial contra el abusos soferts per la gent gran, on hi van estar presents més d'un centenar de delegats de diferent països i organismes de la UE, entre es que hi havia el Vicepresident de FATEC, el Sr. Ramon-Ricard Vidal i Plana i la Sra. Mercè Mas en qualitat d'experta.

Fatec va tenir l'oportunitat de participar en l'acte on va presentar als participants la realitat de la gent gran (50+) a Catalunya i les accions que s'estan organitzant contra els abusos i maltractaments d'aquesta important part de la població (al voltant del 40%), sovint ignorada per la premsa i per la classe política, així com les diferencies respecte a altres politiques adoptades per altres països de la UE, en raó de les importants diferencies culturals i econòmiques.

Com a conclusions es va manifestar que per garantir els drets socials a Europa, necessitem voluntat política contínua i el compromís d'una banda i l'aplicació de mesures per l'altra, com son les contribucions humanes, socials i econòmiques importants, així com augmentar la consciència publica sobre les necessitats de la gent gran.

 

maltractaments-age-01