x-logo-reforma-horariaEl dimecres dia 8 de juny vàrem participar a la taula rodona que es va celebrar a la Biblioteca Francesc Ferré i Guàrdia amb el tema "Per què les dones volem la Reforma Horària?", on hi va haver un extens i transversal debat sobre aquesta temàtica.

Les participants van ser la presidenta de l'ICD, Teresa M. Pitarch, i les membres del Grup Motor de la Iniciativa per la Reforma Horària, Sara Berbel, Núria Chinchilla, Cristina Sánchez-Miret i Mercè Otero. La presentació i moderació van ser a càrrec de l'Anna Mercadé, directora de l'Observatori Dona Empresa Economia, de la Cambra de Comerç de Barcelona.

En Ramon Tubella, en nom de Fatec, es va sumar a la reivindicació de les dones presents en l'acte i va explicar que a Catalunya hi ha 480.000 àvies i avis, del total de 922.000 persones de 65 a 79 anys, que estan assumint un rol que no els correspon, el d'educar als néts, que els treu llibertat i els fa renunciar a la seva pròpia vida, una jubilació ben guanyada, perquè els obliga a una dedicació absoluta als néts.

Hem d'unir esforços tots els agents socials, econòmics, institucionals i experts dels diversos sectors, per aconseguir fer realitat aquesta reforma horària que propugnem, amb la que cadascú podrà i haurà d'assumir el seu rol a la família i a la societat.

Més informació: