El Centre d'investigació en Seguretat i Control Alimentari -CRESCA- va celebrar el dia 16 d'abril de 2016, a la Casa del Mar de Barcelona, una jornada sobre: "Seguretat Alimentària en Deglució de Risc", per tal de treballar el coneixement de la disfàgia, problema que dificulta o impedeix la deglució d'aliments o begudes que poden passar als pulmons en comptes d'anar a l'estómac, amb conseqüències de tos, nàusees, o fins i tot l'ofec i la mort.

La jornada va ser organitzada pels Srs. Josep Garcia i Marisa Garcia, investigadors de CRESCA de la U.P.C, que estan fent un treball per trobar el millor espessant de l'aigua per ajudar a les persones que sofreixen disfàgia, i conduït pel Dr. Andreu Folch.

Va obrir la sessió el Sr. Mario Cugat del Gabinet d'estudis de Fatec i varen presentar ponències de coneixement de la malaltia, geriatres, logopedes, fisioterapeutes, infermeres i pedagogs, els quals varen presentar diverses informacions i experiències i es varen generar debats entre les moltes persones assistents, totes elles professionals de la medicina o de l'atenció sociosanitària.

Finalment, els Srs. Josep Garcia i Marisa Garcia presentaren un informe sobre la important investigació que estant fent per determinar el millor espessant, més segur i eficient.

Va assistir-hi el president de Fatec, Sr. Josep Carné.

 

cresca-01

Sr. Mario Cugat (centre), expresident de Fatec

 

Més informació: