Organitzat per la Ciutat de Sabadell-Serveis Sòcio Sanitaris, el Grup VL i la col.laboració de FATEC es va realitzar una mesa-xerrada dirigida a diferents grups d'assistents (gent gran, estudiants i professionals) sobre l'Alzheimer. Com a ponents hi van participar la Sra. Àngels Toribio (DUI), el Dr. Eduardo Rojas i el Sr. Àngel Sánchez (gerontòleg).

La finalitat d'aquest acte consistia donar a conèixer algunes dades sobre la malaltia, l'epidemiologia, la prevenció, la importància del diagnòstic precoç i la situació actual sobre el seu diagnòstic i tractaments.

En una segona part es va abordar el desglossament de les fases de la malaltia, símptomes que es presenten, què es pot fer pels pacients en cadascuna de les fases i en la importància de la implicació del pacient, cuidadors i professionals.

En una tercera fase es va repassar la llei de la Dependència i el seu estat actual, es va insistir en els recursos disponibles en l'àmbit sòcio-sanitari, especialment els dirigits a "Cuidar al cuidador" i a evitar l'estrès per manca de recursos i coneixements.

En una quarta fase es va obrir un debat per tal d'aclarir dubtes del personal assistent sobre les diferents ponències o sobre temes relacionats amb la malaltia.

alzheimer-sabadell-retol

 

alzheimer-sabadell-01

D'esquerra a dreta: Sra. Àngels Toribio, Sr. Àngel Sánchez i Dr. Eduardo Rojas (membres de Fatec); Sr. Jordi Company i Sra. Elsa Ortega (Ciutat Sabadell serveis socio-sanitaris grup VL)

 

alzheimer-sabadell-02