Com cada any, una vegada més,la Fatec ha organitzat el seu XVI Concurs on poden participar els casals i altres entitats que hi estan vinculades, siguin federades o adherides.

A Catalunya,és un costum molt arrelat fer el pessebre: uns per devoció i altres per tradició, i és quelcom que no s'hauria de perdre. Aquest any, hi han participat un total de 20 concursants, entre entitats de Barcelona i de l'Hospitalet de Llobregat.

El jurat ha estat format -com sempre- per delegats de la Fatec i han visitat tots els treballs inscrits durant els dies 29 i 30 de desembre.En la visita,es van valorar diferents aspectes: l'originalitat, el conjunt de l'obra, la innovació,la il·luminació, la perspectiva, la proporcionalitat, el format de les figures i altres detalls, esmerçant-hi una total imparcialitat. Feta la valoració global de cadascun dels treballs, el resultat final va ser el següent:

  • Menció d'honor............................... Casalet del Turó de la Peira
  • 1r. premi..........................................Casal Taulat, Can Saladrigas
  • 2n. premi.........................................Casal Bac de Roda
  • 3r. premi..........................................Casal Carlit
  • Menció especial...............................Casal Parc Sandaru
  • Menció especial...............................Centre Cívic Magòria

El passat dimarts 16 de febrer, a les 17 hores i a la casa Golferichs, es va celebrar l'acte d'entrega de diplomes, tant als guanyadors com a tots els altres participants. No va ser possible l'assistència del nostre president Mario Cugat, per un compromís ineludible. En canvi,sí que hi varen ser presents alguns membres de Junta Directiva i delegats.

Després de donar la benvinguda als assistents i d'un breu parlament, es va projectar un powerpoint de tots els pessebres presentats al concurs, que ens va preparar molt encertadament el nostre company Marçal, a qui li agraïm la seva col·laboració.

Seguidament, es va procedir a l'entrega dels diplomes als representants dels casals o entitats. Tot seguit, la Coral del Casal Carlit, molt ben dirigida per Meritxell Bescompte i acompanyada al piano, ens va interpretar un seguit de cançons que van delectar el públic assistent. Volem fer palesa la nostra satisfacció i el nostre agraïment a la Coral i al casal Carlit.

Per acabar, es va servir una xocolata desfeta amb pastes, per a tots els assistents i la Coral: 55 persones en total. L'ambient que s'hi va respirar va ser d'amistat, col·laboració i gratitud. Esperem que tots plegats ho puguem repetir en anys vinents, tot animant els casals perquè continuïn en aquesta tasca tan nostra, tan engrescadora, de fer els seus pessebres amb il·lusió, al final de la tardor.

 

Fotografies de l'entrega de premis:

DSCN1120Cliqui la imatge per veure més fotografies

 

Vídeo recull dels pessebres presentats: